A mez

2010.05.28. 18:33 D king

Ha már a magyar sportoldalak alfája is lehozott ma egy cikket, bemutatva az Adidas mezben játszó csapatok szerelését, akkor úgy gondolom, az a legkevesebb, hogy mi is említést tegyünk arról, hogy milyen összeállításban lépnek pályára Paraguay legjobbjai.

 

Az otthoni szerelés „sablonja” a hosszanti csíkozású piros-fehér mez, kék nadrággal és kék sportszárral, az idegenbelinél pedig a fehér mezt fehér nadrág és fehér vagy kék sportszár egészíti ki.

Az idei, világbajnokságra tervezett összeállítás némi különbséget mutat. Amint azt a felkészülési meccseken is láthattuk, az „otthoni” mezt sokkal kevesebb – és ez által vastagabb - csík díszíti, amíg a sportszár a hagyományostól eltérően keresztirányú piros-fehér csíkozású lett.

Az idegenbeli szerelés letisztult, szinte teljesen fehér színű minden eleme. Az egyhangúságot azonban két csík töri meg. Ezek közül az egyik fölső részén, baloldalon helyezkedik el. Engem az első benyomás alapján egy elcsúszott pisztolytáska elnagyolt kontúrvonalaira emlékeztet. A másik vonal a kibillentett egyensúlyt helyrehozva a mez jobb alsó részén húzódik. A karján a gyártó cég jól ismert hármas csíkja található kék színben -, ez a hazai mezen fehér színben van jelen.

 

 

A német sportszergyártó óriás a válogatott szövetségének hivatalos logóját – a jól bevált tradíció szerint – a mez bal oldalán szerepelteti mindkét összeállítás esetében, mintegy tudatosítva a játékosokban, hogy szívvel-lélekkel kell a hazájukért küzdeni.

 

Továbbá érdemes beszámolni egy nem kizárólagosan a Guaraníkra vonatkozó, mezeket érintő változásról. Most történik meg ugyanis első alkalommal, hogy a csapatok rendes mezként választhatják a korábban csak úgynevezett „alámezként” viselt szűkebb pólókat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: foci futball mez világbajnokság paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr622038537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása