Ma este elindul Paraguay VB szereplése is, amitől mi - és páran az országban - sokat várunk. Ha nem is VB címet, mint azt korábban megírtuk, de azért a továbbjutást egyértelműen, sőt, reménykedünk egy történelmi sikerben, ami a 8 közé jutást jelentené. Annyira nem elképzelhetetlen ez, hiszen ha első helyen végeznénk a csoportban (x olaszokkal, és a többi meccsen nagyobb arányú győzelem, mint amit gyenge támadósorú taljánok hoznak), akkor Kamerun/Dánia/Japán hármasból akárki verhető lenne. Nézzük azonban azt, hogy kiktől várjuk ezt a sikert?


A kapusposzt minden csapatban elsőrendű fontossággal bír - hiába klappol minden, ha hátul az utolsó ember bántó hibákat vét (ahogy láttuk az angoloknál). Ez esetben Justo Villar személyében egy megbízható kapust találunk a guaraniknál. Persze Chilavert nyomdokaiba lépni nem egyszerű, de a Vallaloid 32 éves hálóőre stabil pont hátul: tőle minden bizonnyal nem látunk hajmeresztő hibákat.

A védelemben mindenki egytől egyig megbízható, gyakorlatilag hasonló játékerőt képviselnek, de a veterán Caniza (97 válogatottsággal már második a ranglistán holtversenyben!) és a legfontosabb ember da Silva mindenképp kiemelendő. Utóbbi a Sunderland légiósa, bárki is lesz a párja, rajta nem megy át semmilyen támadás. Fejpárban pedig verhetetlen.

Érdemes lesz figyelni a középpályán da Silva klubtársát, a 27 esztendős Riverost. A balszélen gyakran gondot okoz, beadásai életveszélyesek, távoli bombái pedig ha Buffonon nem is, de más kapusokon könnyen kifoghatnak.

A csatársorban egymást érik a klasszisok, két fiatalon kívül 4 remek képességű játékos bevethető ezen a poszton, azonban ha Cardozo sérülten nem is vállalja a játékot (még kétséges), akkor Santa Cruz, Valdez és Barrios - akár egyszerre - rohamozhatja az ellenfél kapuját. Barriosról már volt szó, szerintünk a csapat felfedezettje lesz - bár sokan ismerik Németországban, valószínűleg a csapat házi gólkirálya lesz a tornán. Santa Cruz-t sokan leírták már, idén is alig játszott sérülés miatt, ám a felkészülési meccseken megmutatta: remek formában van, gólt és gólpasszot is adott.

A csapat legfontosabbja azonban Martino edző, aki a jelenlegi chile-i kapitány, Bielsa keze alatt tanulta a szakmát. Egy biztos, Paraguay jelentős tényező a csoportban - cél a második hely, de nem elérhetetlen az első sem. Holnap megmutatjuk, hogyan játszák a dél-amerikai kisebb, szimpatikusabb csapatok a focit. Aztán majd gyertek, és csatlakozzatok hozzánk, olvassátok a blogot, szeressétek Paraguay-t és szurkoljatok, mert ez a csapat megérdemli!!!

Vamos Paraguay!!!

9 komment

Címkék: foci futball sztárok világbajnokság esélyek paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr62079742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2010.06.14. 00:41:12

Pedig az öreg Cardozo sem ártana, de nélküle is meg lehet lepni a macskazabálókat.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.14. 00:42:24

remélhetőleg felépül és az egyenes kieséses szakaszban már termel ő is rendesen :):)

BVBDortmundLaci 2010.06.14. 01:57:38

A továbbjutással nem lehet gond, a mai meccsen a csoportelsőség dől el sztem!

Fuerza Albirroja!!!!

Suomi&Anaheim 2010.06.14. 09:32:09

hajrá paraguay!!!!! a tivábbjutás a cél, az kötelező !!! Ma este meg játszani kell egy jót, és csókolom !

lupetto 2010.06.14. 09:51:49

aztán ne keseregjetek ma este majd a vereség után túl sokat, a világbajnoktól mégse akkora szégyen kikapni.. :)

Conan a barbar 2010.06.14. 10:14:32

@lupetto: Majd meglatjuk, hogy a bekkelo vilagbajnok tud-e golt rugni, vagy a hagyomanyokhoz hiven beerik egy 0-0-val is :)

D king 2010.06.14. 11:38:43

@Conan a barbar: Csak szeretnék azt a 0-0-t. :) Paraguay nem erre hajt. :)
Vamoooos Paraguay!!!

h4ns 2010.06.14. 18:18:45

remelem a vb legrosszabb meccsen egy huszaros 0-0-t jatszva hozunk egy pontot
nem tudom elkepzelni hogy az olaszok annyira rosszak legyenek mint ahogy mondjak.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.14. 19:00:55

nem tudom elképzelni, hogy rosszul játsszunk! Nagy meccs lesz! Van új post, lesz még 1, olvassátok azokat is:)
süti beállítások módosítása