Nincs már sok hátra, és Paraguay is megkezdi szereplését a tornán, így érdemes megnézni, milyen esélyekkel vágunk neki a meccseknek. Persze már megírtuk, hogy a vörösfehérek a legnagyobb esélyesek a tornán, de nem mindenki gondolja így…
Azért persze a bukiknál sem vagyunk teljesen leírva, amint az kiderül az alábbiakból.

Nézzük, a végső győzelem mennyit hoz a konyhára, ha Paraguayra fogadunk, és bejön a tippünk. A bet-at-home oldalán 20-szoros pénzt lehet kaszálni, ami Bolívia 125-szörös, és Costa Rica 150-szeres szorzójához képes aprópénz, de összességében az 5. helyen vagyunk ezzel az esélyességi rangsorban. A 2 nagyon kívül Uruguay és Chile is megelőzi kedvenceinket(, de ez butaság).
A sportingbet-nél is ez a rangsor (Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Paraguay), csak itt 21-eszeres pénzt nyerhetünk Parguay végső sikerével. Úgy néz ki, a sportingbet szereti feltolni az esélytelenek szorzóit, hisz Itt Perunak 151-szeres, Bolíviának 201-eszeres, Costa Ricának pedig 251-szeres a szorzója. Úgy néz ki, a sportingbeteseknek nincs „kerekszám-fétisük”, mivel csak Uruguay 10-szeres szorzója kerek egész szám…
Az megállapítható, hogy végső győzelemre nem Paraguay a legesélyesebb, de nincs az abszolút leírt kategóriában sem!

A fortunawin oldalán a csoport második helye szinte papírforma. Ha az első két hely valamelyikén végez a csapat (és megtesszük ezt), akkor csak 1,45-szörös pénz üti a markunkat. A csoportgyőzelem azért már meredekebb, azzal 5szörözhetjük a tétünket. Ecuador első helye 9-szeres, Venezueláé pedig 28-szörös pénz fizetne - mindkettő a lehetetlen kategória.
Szintén a fortunawin kínál fel olyan fogadási lehetőséget, hogy „Ki lesz jobb”. Ezen belül a Brazília – Paraguay párosnál 1,18 – 3,79, amíg a Paraguay – Venezuela összevetésben 1,31 -  2,88. Mindkettő elég egyértelmű, ezzel szemben a Paraguay – Ecuador viszonylag, hangsúlyozom, viszonylag szoros: 1,6 – 2,06.
A sportoldal további fogadási lehetőséget is biztosít, mely szerint megtippelhetjük a csoport végeredményét is. A B csoport papírforma szerint így fog kinézni a csoportkör után: Brazília, Paraguay, Ecuador, Venezuela. Ez csupán 3-szoros pénz hoz, ellentétben a legesélytelenebb (fordított) sorrenddel, ami 900-szoros summával kecsegtet. A 2. legesélyesebb sorrend az, mely szerint Ecuador megelőzi Paraguayt – ez 3,75-szörös szorzóval fut. Amíg a Brazília, Paraguay, Venezuela, Ecuador végsorrend 5-szöröst pénzt kínál az arra fogadóknak. Paraguay csoportgyőzelme a többi csapat sorrendjétől függően 8-szoros és 500-szoros szorzóintervallumon belül mozog.

És végül nézzük a szimpla fogadásokat, ahol az egyes mérkőzésekre lehet fogadni. Sajnos sok fogadóiroda csak az első meccsekre enged fogadni, és utána próbálja majd beárazni a csapatokat – ami részükről érthető, bár nem a leginkább fogadócentrikus hozzáállás.
A bet-at-home szorzói a Paraguay-Ecuador meccsre 1,8 – 3,2 – 3,9 (1,X,2 sorrendben értelemszerűen). A bet365 is hasonlóan esélyesnek tartja Paraguayt, csak ők még több pénzt fizetnének az esélytelenebb eredményért: 1,8 – 3,5 – 4,5. Hát nem egyértelmű ez a meccs? És elvileg tőlük kéne félni, hogy hátha megelőznek minket, és csak harmadikok leszünk a csoportban…
A sportingbet is hasonlóképpen értékeli ezt a találkozót: 1,85 – 3,4 – 3,75. Viszont náluk már lehet fogadni Paraguay többi meccsére is: Brazília – Paraguay: 1,5 – 3,6 – 6,0. (Itt érdemes lesz elgondolkoznom egy X megkockáztatásával.) A Paraguay – Venezuela meccsen pedig az érdekes 1,571 – 3,4 – 5,5 szorzók vannak megadva. (De komolyan az 1,571 az hogy???) És az tényleg érdekes, hogy csak a B csoport az, amelynek mindegyik mértkőzése szerepel már előre a fogadási kínálatban. Úgy néz ki, itt volt a legkönnyebb beárazni a válogatottakat.
A fortunawin szorzói sem nagyon térnek el ezektől, ők is hasonlóan látják az esélyeket, így azzal most nem untatnék senkit sem (magamat sem a leírásával).


A lényeg tehát az, hogy a csoport második helyét megszerezve a papírforma szerint már bravúrokat kéne elérnie a csapatnak, ha a végső győzelmet is el akarja hódítani. De gondolom még mindenki emlékszik a tavalyi VB-re, amikor hasonló esélyekkel kezdtek neki a srácok a csoportkörnek, amit végül a megnyertek – alaposan rácáfolva az előzetes szorzókra. És szerintem minden esélyünk megvan, hogy felborítsuk az előzetes esélyeket! (Ez így milyen viccesen hangzik.) Hacsak nem 105 perces meccsek lesznek persze, 3-4 büntetővel… Erre persze nem is merek gondolni, mert… Hoppá, majdnem azt írtam, hogy mert ez „nem Dél-Amerika”. Pedig hogyne lenne az, ez itt Dél-Amerika! A Copa America! Ahol minden megtörténhet, még az is, hogy Paraguay szétalázza a kontinens csapatait és megszerzi 3. kontinensbajnoki címét.
Vamos Paraguay!!!
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: odds copa america 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr393034107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása