Elődöntő. Ezt a szót bizony kóstolgatni kell, mert szeretett csapatunk sajnos nem gyakran kerül ilyen magaslatokba. Na, de ha már itt vagyunk, lépjünk is túl ezen a megmérettetésen!

 

Igen, az előző meccs bűnrossz volt. Sokan a világtörténelem valaha volt legrosszabb meccsének csúfolják. Igaz, szerzőtársammal mi is csak pár sörrel tudtuk végignézni, de minket most nem a cselek száma érdekelt, vagy Valdez villogásait vártuk. Nem, nem és nem. Brazília ellen egy bemákolt, kivédekezett és nyögvenyelős továbbjutást vártunk, ami meg is lett! Ha Magyarország mondjuk Olaszország ellen egy EB negyeddöntőben így jutna tovább, akkor ki sírna Budapesten (az olasz turistákat leszámítva)? Hát higgye el mindenki, Paraguayban sem sokan róják fel a fiaik szemére a kritikán aluli játékot. Olyan kritikán aluli volt, hogy nem is kritizálják. :) (Végülis így van.)
Azért azt ismerjük el, Villar nélkül nem ment volna. Ő volt a meccs embere, sőt az eddigi Copán összességében Paraguay legjobbja. Már meccs közben arról beszélgettünk szurkolótársammal, hogy mi lesz velünk, ha visszavonul… De emlékezhet mindenki, Chilavert visszavonulásakor egy ország (meg még jó pár tiszteletbeli guaraní) gondolkozott el ezen a kérdésen. És mi történt? Jött Villar, és a VB-n a vörösfehérek soha nem látott magasságokba értek el!

És most ki áll Paraguay útjába a döntő felé vezető úton? Mondhatnám, hogy SENKI! De azért kicsit komolyabban vizsgálva a dolgot, nézzük meg, kik ellen kell félni Venezuela együttesében:
Elsősorban Vizcarrondo nevét emelném ki személy szerint. Nem csak azért, mert medveölő szörnynek néz ki (és a Fradiban is szívesen látnám, mondjuk Csizmadia helyett), hanem mert amellett, hogy stabilan ellátja védekező feladatait, Chile ellen éppen ő szerezte meg a vezető gólt is. És az a gól milyen volt! Nem csak beletette ám a fejét, hanem látszódott, hogy volt erő a fejesében. Tőle speciel félek, de Villar majdcsak kifogja, ha ilyet próbál ellenünk is.
Vega, a venezualai kapus(, aki majdnem olyan kemény, mint Vincent Vega) sem tűnik egyszerű ellenfélnek. Eddig kirobbanó formában véd, sokat köszönhet neki csapata. Márpedig mi tudjuk csak igazán, hogy a jó kapusteljesítmény milyen sokat ér.
A magyar-venezuelai Miku nincs akkor formában, mint várható lett volna, de azért rá is figyelni kell majd, mert azért a spanyol bajnokságban (a Getafe színeiben) edződni nem rossz dolog ám.
Rajta kívül Rondón edződik spanyol földön, a Málaga színeiben. Pont ő váltotta az előző meccsen Mikut – alias Nicolás Fedort.
A német vonal is megtalálható a venezuelaiak keretében: Rincón (Hamburg), Orozco (Wolfsburg), Arango (Borussia Mönchengladbach), valamint a kvázi német (holland) Twentés Rosales.
Tehát nem mondhatjuk azt, hogy ez egy honi játékosokból összeverbuvált kutyaütő csapat lenne, mivel nem egy játékosuk pallérozódik neves európai bajnokságokban. (És hozzá kell tenni, hogy olyan értelemben se legyenek kutyaütők, hogy Magyarország egyik legnagyobb Paraguay-szurkolóját, 1kutyát se üsse meg a guta a meccs után.)
Komolyan mondom: ennél jobban nem is alakulhatott volna a Copa számunkra. Jól van, elismerem, a nyögvenyelős továbbjutások nem a legjobbak, de én ezt most a jövőre mondom! Márpedig előretekintve mit látunk? Venezuelával kell meccselni a döntőért, ahol pedig Brazíliával és Argentínával sem találkozhatunk már. Na, azért ez nem olyan rossz, ugye?
Fuerza Paraguay!!!

2 komment

Címkék: venezuela elődöntő copa america 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr413081224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2011.07.19. 23:43:02

na engem sem posztoltak még ki:-DDD

köszi King!

annyit azért a cikkhez: játékoserőben nem sokkal gyengébbek, de ha tudjuk hozni a szokásos??? jól szervezett csapatjátékot, akkor nem ellenfelek. belenéztem kíváncsiságból 1-2 meccsükbe, de szervezettségben még van behoznivalójuk.
sajnos ha a brazilok elleni pontatlan, vagdalkozós játékot játsszuk, bármi lehet...

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2011.07.19. 23:53:40

nyerünk! Jó ez a venezuelai csapat, de minden lufi kipukkad 1x. Eddig tartott nekik a menetelés, pápá!
Eddig is erőn felül teljesítettek minden meccsükön!

Csak kár, hogy ilyen későn van:( Ki kell utazni Angliába, ott fél2kor kezdődik:D
süti beállítások módosítása