Július 11-én piros-fehérbe öltözik Johannesburg, otthon Asunciónban pedig minden bizonnyal a délelőtti meccs után hajnalig tartó fieszta veszi majd kezdetét. Miután Paraguay megnyeri a világbajnokságot. De hát mégis hogy? Egyszerű.

Az első mérkőzésen az olaszokkal kerülünk szembe. A gyenge formában lévő taljánok  az első félidőben Cannavaro hibájának köszönhetően gólt kapnak: Santa Cruz lövi rá a tizenhatos sarkáról, majd a kipattanót Fabio ügyetlenül Barrios elé pöcköli, a honosított argentin pedig nem kegyelmez: bődületes gólt vág Buffon kapujába. Innentől beállunk védekezni és a kontrákra alapozunk, sajnos az olaszok azonban megint megússzák és bemákolnak a 85. percben egy gólt. A messziről leadott lövésbe beleérnek a védők így Villar nem védheti. Az 1-1 azonban így is remek eredmény. Közben (másnap) a szlovákok és Új-Zéland egy felejthető mérközésen 0-0-t játszik.



Szűk egy héttel később északi szomszédunkkal játszanak a guaranik, és 3-0-val lemészárolják őket. Santa Cruz végre betalál, a másodikat - minő meglepetés - Barrios szerzi, a harmadik találat pedig Da Silva fejese lesz. A megérdemelt győzelem után már a csoportelsőségre gondolnak a fiúk. Annál is inkább, mivel az olaszok egy soványka 1-0-val múlják felül a keményen védekező Új-Zélandot.

Következik az utolsó kör, a csoport állása pedig a következő: Paraguay 4 pont, Olaszország 4 pont, Szlovákia 1 pont, Új-Zéland 1 pont. Itt még bármi megtörténhetne, azonban Új-Zélandot egy magabiztos kétgólós győzelemmel küldjük haza. A nap meglepetése, hogy Barrios nem talál be, helyette Riveros egy távoli lövéssel, és a csereként beállt, sérüléséből felépülő Cardozo közeli találatával simán nyerjük a csoportot, hiszen a másik meccsen Olaszország megszenved a szlovákokkal. Nyernek ugyan, de a 3-2 nem sok jót sejtet nekik a későbbiekre nézve. A szlovákok a megérdemelt utolsó helyen esnek ki a vb-ről.

Az E csoportban közben Hollandia megnyeri az összes meccsét, Japán pedig tökutolsóként, 4 öngóllal kiesik. A második "fordulóban" Kamerun és Dánia összecsapásán dől el, ki a másik továbbjutó sorsa. Hatalmas csatában végül kevésbé gyengébben játszó afrikaiak nyernek. Sokáig persze nem örülhetnek, mert velünk találkoznak a 16 között.

Paraguay történelmi siker küszöbén áll: először szeretne továbbmenni a 8 közé, és erre minden esélye meg is van: Afrika ugyanis szintén erre vár, ezt azonban gondolom kitalálhattátok, de nem Kamerun fogja nekik megadni. Tipikus egygólos meccsen mi találunk be a kapuba, Barrios-nak pedig az édesanyját nem szidni, hanem áldani fogják, hiszen neki köszönhetően futballozhat az Albirroja szent mezében ez az isteni zseni. Eto'o nehezen emészti meg a vereséget, a 70. percben leküldik, majd lemondja a meccs után a válogatottságot. A mérkőzés után Kassai Viktor játékvezetőt hibáztatják az afrikaiak a vereségért. Mi pedig itthonról kijelentjük majd, hogy semmi közünk a magyar bíróhoz. Mármint nem manipuláltuk az eredményt :) Ez itt csak piciny blog...

A következő forduló azonban izgalmasabb lesz: a spanyolok ugyanis az egész tornán  veretlenek, és még csak gólt sem kaptak. Mi eddig jóllakott óvodásként teljesítettük az otthoniak vágyát: 8 között Paraguay! De ha már itt vagyunk, meg kéne próbálni - gondolják a szurkolók, és Martino mester is győzelemre készül. Bevetjük a hatalmas kommunikációs fegyvert, ugyanis spanyolul ál-információkat küldenek egymásnak a játékosok, míg guaraní nyelven az igazit. Az összezavart hispánoknál teljes a káosz: gólt ugyan most sem kapnak, de rúgni sem tudnak. Hat védőjátékossal csak kihúzzuk a tizenegyespárbajig, ahol Puyol a 7. párbajban hibázik, azonban a 100. mérkőzésén pályára lépő Caniza bevágja. BENT VAGYUNK A NÉGY KÖZÖTT!!!

A média erre az eseményre már felkapja a fejét. Tudósítók ezreit küldik Asúnciónba, megtudják mit evett gyerekkorában Villar és melyik lépcsőn törte be a fejét Santa Cruz. Barrios argentin gyerekkori barátját kérdezik, hogy vajon gondolta volna, hogy vb hős lesz a pajtása - paraguay-i mezben? Hihetetlen felhajtás övezi a németek elleni rangadót, akik az előző körben a szokásos argentin verésen vannak túl.  Löw kapitány szürkének igazán nem mondható csapata (mármint a nemzetiségi összetétel szerint) sérülésekkel és veszekedésekkel tarkítva jutott el idáig, azonban a szívós germánok minden mérkőzésükön az utolsó percig küzdenek. Nehéz mérkőzés, de Ballack nélkül nincs értelme döntőbe jutni, nem kapná meg a szokásos ezüstérmét a Mr. Lúzernek becézett játékos. Tudják ezt jól, és tudjuk mi is: Santa Cruz megbosszúlva, hogy Münchenben 8 év alatt többször is csak kispadozott (azért 157 találkozóig eljutott), egy góllal és egy gólpasszal veteti észre magát. A második találatot pedig ki más rúgná, ha nem Barrios. A 2-0 persze nem tart sokáig: Schweinsteiger berámolja a 80. percben a szokásos húszméteres bombáját. Az utolsó percekben minden játékosunk letáboroz a tizenhatoson belülre, kivédekezzük, Villar pedig hatalmas védéssel a 93. percben menybe megy. Paraguay nem csak a nyolcba jutott, hanem egyenesen a döntőbe. Mi ez, ha nem történelem?

A döntőben a brazilok jönnek, akik ellen eddigi legnagyobb győzelmeinket (2 Copa serleg) arattuk. Dunga remekül összerakta a csapatot, azonban a paraguay-i védekezés ellen nem tudnak mit kezdeni: Cardozo pedig a 6. percben betalál és ezzel meg is nyerjük a világbajnokságot. Persze ezt elképzelni nehéz, mondjátok biztos, hogy lehetetlenség. Érdekes, a selejzezősorozatban 2-0-ra vertük őket otthon (idegenben 2-1 oda), ergo nem létezik lehetetlen. De tudjátok mit? Július 11-én meglátjuk.

Asunciónban már hűthetik a pezsgőket.
Én előre megmondtam...

5 komment

Címkék: afrika foci futball győzelem világbajnokság dél paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr842060421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.06.06. 14:57:07

Jó kis bejegyzés. Gratula!
Én is megírtam, hogyan nyerik meg a hollandok a világbajnokságot, ma este 7 óta után jelenik meg az írás, tessék elolvasni a bolygó hollandi vb-blogon. Továbbjuttattam csoportjukból a dél-amerikaiakat, de mivel a nyolcaddöntőben a hollandok ellen játszanak, adios Paraguay.
Hup Holland hup!
:-)

Hódos Hajnalka 2010.06.07. 20:57:41

Nagyon jó poszt, gratulálok, még ilyet! Deazért....

RETTEGJETEK! RETTEGJETEK! :)))
A többit június 14-én éjjel egy sör mellett/a monitor mögött megbeszéljük, majd adok papírzsepit is, mert jófej vagyok :)

ROQUE 2010.06.08. 14:30:11

Én is végigfuttatam a várható eredményeket egy PREDICTORBAN.
Nálam az eredmények:
PAR-ITA 2-0
PAR-SLV 1-1
PAR-NZE 3-0

A 16-ban PAR-DEN 1-0
8-ban: PAR-POR 2-0
4-ben PAR-ARG 1-0

A döntőben nekem is a brazilok jöttek ki ellenfélnek. Tehát ez nem véletlen.
kezdhetnek bizakodni brazil barátaink.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.08. 23:19:26

nahát.
Miért bizakodnának a brazilok? selejtezőben is megvertük őket :D

ROQUE 2010.06.09. 12:57:33

@pyrogate: A döntőbe jutásban bizakodhatnak. Ha már többen is így látjuk.
Ott nem sok esélyük lesz, én 2-0 -át érzek, Lucioban benne van egy nagy megingás.
süti beállítások módosítása