Eddig 2 mérkőzést játszott az albirroja, és további kettőt terveznek a Világbajnokság kezdetéig.
Az első mérkőzést május 15-én rendezték Svájcban, az ellenfél a tornára is kijutott Észak-Korea volt.


Paraguay - Észak-Korea 1:0
G: 85' Santa Cruz

A beszámolók szerint nem túl élvezetes mérkőzésen nyert a dél-amerikai csapat. Bár az első félidőben több helyzetük is adódott, végül a második játékrész cseréi segítségével a fehér-vörösök kiharcolták a győzelmet. A 85. percben ugyanis a játékvezető a büntetőpontra mutatott, amit Roque Santa Cruz, a Man city idén többnyire sérült sztárja kegyetlenül bevarrt. Martino edző szerint azért értékes kis meccs volt a keretszűkítés szempontjából, ráadásul ilyen kellemetlen ellenfelekkel még fognak találkozni (Szlovákia és Új-Zéland is nagyjából hasonlóan ismeretlen számukra).

A csapat: Diego Barreto
Marcos Caceres, Julio Cesar Caceres, Paulo Da Silva, Aureliano Torres
Enrique Vera, Carlos Bonet, Eduardo Ledesma, Marcelo Estigarribia
Roque Santa Cruz, Jorge Achucarro.


Az összeállításból is látszik, hogy igen kísérleti csapatot küldött pályára a Maestro, elvégre a kapus poszton nem selejtezők 90%-n védő Villar kezdett, hanem Barreto, valószínűleg a második számú kapusposztért versenyezve.
Sok sérült és sok éppen csak felépült játékos játszott, a kísérletezés pedig 10 nappal később folytatódott.

Írország - Paraguay 2:1
Május 25
Croke Park - Dublin
G: 6' Doyle K., 38' Lawrence L. ill 57' Barrios

 

A csapat:
Aldo Antonio Bobadilla
Paulo Da Silva, Denis Ramón Caniza, Antolín Alcaraz, Enrique Daniel Vera
Cristian Miguel Riveros, Jonathan Santana, Claudio Morel Rodríguez, Rodolfo Gamarra
Roque Santa Cruz, Lucas Ramon Barrios

cserék:
Aureliano Torres, Carlos Bonet, Néstor Ezequiel Ortigoza, Osvaldo David Martínez, Sergio Aquino

 A kapuson, és egy-két játékoson kívül nagy valószínűséggel ez a kezdő 11 fog kifutni az olaszok elleni első meccsen. A mérkőzést a paraguayi csapat a szokásos védekező felfogásban kezdte, azonban az írek a széleken vezetett kontrákkal könnyen zavarba tudták hozni a hátsó alakzatot, így a zöldek a 6. percben vezetést szereztek. A félidőben az albirroja nem mutatott túl sokat, főleg Santa Cruz szenvedett a védők gyűrűjében - az idénybeli sérülések egyelőre látszódnak a formáján. A második félidőre egy kicsit feltüzelt dél-amerikai gárda jött ki, azonban csak a szépítő találatig jutottak, amit az újonnan honosított, Cabano pótlására kijelölt Barrios lőtt. A beszámolók szerint nagyjából ez az egyetlen pozitívuma meccsnek, illetve az, hogy még van egy kis idő a VB kezdetéig, mert ezen a mérkőzésen valljuk be - gyengén játszottak a fiúk.

Addig is az Alpokban készülhetnek, és május 30-án Elefántcsontpart ellen javíthatnak Franciaországban, 2-án pedig a görögök ellen, Svájcban. Bár a felkészülésük nem problémamentes, remélhetőleg az olaszok ellen már az acélos guaranikat látjuk, hogy aztán őrült fieszta kezdődjön a csoportmeccsek után.

VAMOS ALBIRROJA!

ui: a mérkőzés góljai:


 

Szólj hozzá!

Címkék: afrika foci futball észak korea világbajnokság dél írország felkészülés paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr272036908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása