A tegnapi nap olyan e-mailt kaptam, amit meg kell osztanom veletek. Az ország legnagyobb Paraguay szurkolója írt nekünk, aki a 2006-os Világbajnokságot a guaraník között utazta végig. Élményeit a Magyar Narancsban publikálta, érdemes elolvasni.
Most pedig vérbeli Albirroja szurkolóként leírta nekünk, hogy miért NE másnak szurkolj. Én csak annyit tudok mondani, hogy VAMOS Paraguay, és örülök, ha vagyunk még akik Paraguay nemzeti csapatáért szorítanak (szolgálati közlemény: IDE lehet küldeni érdekes dolgokat, persze nem ígérünk semmit:) ). És most jöjjön a levél:

VÁLASZD PARAGUAYT!!

A magyar válogatott szokás szerint a mostani vb-re sem jutott ki. Így van ez már több mint 20 éve, s várhatóan így lesz még sokáig, hiába ígérnek új szövetségi kaptányt, negyvencsapatos NB1-et és megújuló MLSZ honlapot.. Egy vb-n viszont szurkolni kell valakinek. De kinek? A válasz egyértelmű: a magyar szurkolónak Paraguayt kell támogatnia. Egyedül a mi Paraguayunk rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amely fontos lehet egy magyar drukker számára.

Hozzánk hasonlóan viszonylag kis ország, tenger, óceán nélkül, még a színeik is nagyjából egyeznek. Kellemes dél-amerikai focit játszanak. A magyar drukkernek fontos hogy egy csapat ne legyen túl erős, se túl gyenge. Sikerélményt is adjon, de maradjon meg a gyengébbet segítjük érzés. Szívünk inkább egy kiscsapathoz húz, de nem a pofozógépekhez. Azaz Paraguayhoz.
Történelmi, sporttörténeti sérelmeink sem lehetnek velük kapcsolatban. Trianonért talán Paraguay okolható a legkevésbé, mindig tisztességgel bántak bevándorlóinkkal, és pl. Chilével ellentétben a meggytermésüket sem próbálták ránk lőcsölni. Nem emlékszünk velük kapcsolatban elcsalt meccsekre, vb-döntőkre, sikertelen selejtezőkre, turistáik soha nem hangoskodtak nálunk. Stb., stb.

Ennek megfelelően jelenleg kétféle magyar szurkolót lehet megkülönböztetni. Akik már most Paraguaynak szurkolnak, s akik még nem.

Nekik íródott ez a cikk. Ha még más csapatnak drukkolnak, annak biztos megvan a szubjektív, de nyilvánvalóan elfogadhatatlan oka. Ha még nem választottak csapatot , akkor itt az idő, a jövő hétig dönteni kell. Megkönnyíteni a dolgukat, magunk is megvizsgáltuk, van-e alternatíva?
Talán Dél-Afrika? A házigazdákat a játékvezetők szokták támogatni. Hagyjuk rájuk.
Uruguay? Ők mögöttünk végeztek a selejtező csoportban, szóval nem Paraguay szintű csapat, válasszuk inkább a minőséget.
Franciaország? Akkor inkább hajrá Írország!
Mexikó? Maximum a sertésinfluenza elleni oltóanyag meggazdagodott gyártói támogassák őket. De nekik kötelező.
Argentina? Akik kicsinálták Nyilasit és Törőt 78-ban?
Nigéria? Egy dologról tudunk amit róluk neveztek el. A nigériai internetes csalás. Lépjünk tovább.
Görögország? Akik miatt fél Magyarországnak dupla áron kell eurót venni a nyaralásához? És még a joghurt receptjüket is csak duzzogva adnák.
Dél Korea? A 2002-es elcsalt vb után?
USA? Vicc. A legutóbbi amerikai akivel beszéltünk tőlünk tudta meg, hogy van ilyen sportág és még vb-t is rendeznek benne. Annak mondjuk örült, hogy ők is résztvevők, de hogy melyik városuk, talán San Jose, azt nem tudta.
Szlovénia? Az áljópofa cipőpucoló elnökükkel? Egy kis komolyságot emberek.
Algéria? A fanatikusaik vennék sértésnek, ha egy európai nekik szurkol. Ne sértsük meg őket.
Anglia? Azok után hogy a lefizetett angol bíró nem adta meg Puskás szabályos gólját 54-ben?
Ausztrália? Mi szégyelljük magunkat helyettük, azért az infantilis paródiáért, amit ausztrál focinak neveznek.
Szerbia? Akik évek óta kötözködnek velünk vízilabdában?
Németország? Azoknak akik végigfütyülték a magyar himnuszt? Annyival tartozunk az Aranycsapatnak, hogy nekik soha.
Ghana? Azoknak, akik kivertek minket az ifi vébén? Ellenőriztük már a születési anyakönyvi kivonataikat?
Japán? Ők a szurkolás bohócai. Tehát nem mi.
Dánia? Hát igen a látványos, szép dán futball. Elnézést, rossz vicc volt, azért ennyire hülyék nem vagyunk
Hollandia? Akik ránk lőcsölték a 10 védővel rohamozó Kúmant?
Kamerun? Az ujjnélküli izompólósok. Talán ha Roger Milla nem dönt úgy, hogy reppelni kezd. De ezek után?
Olaszország? Lehet, hogy Materazzit és a Totti féle köpködős, utánrúgós ámokfutást megússzuk, de biztosak lehetünk benne, jön helyettük más.
Szlovákia? Még a felvetés is sértő.
Új Zéland? Majd talán jövőre náluk a rögbi vb-n.
Brazília? Akik, hagyták hogy színes fémtolvajoké legyen a Rimet kupa? Az új trófea közelébe már ne nagyon engedjék őket.
Elefántcsontpart? Portugália? A Vanity Fair címlapja óta tudjuk, ha chippendale fiúkat szeretnénk, ők lennének a mi embereink. De ez foci vb lesz, nem lánybúcsú.
Észak-Korea? Világ proletárjai egyesüljetek. De ne velünk.
Svájc? Ők nem szeretik a külföldieket, akkor meg mi miért kedveljük őket? Nincs is miért.
Chile? Lásd Uruguay.
Spanyolország? Lazlo Nagy új hazája. Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek.
Honduras? Akik megtámadták a magyar szurkolónak oly kedves Salvadort? Akik hülyét akartak csinálni imádott ifistáinkból?

Ne ragozzuk tovább, ne húzzátok a döntést tovább. Nincs más megoldás, csak egy csapat van a vb-n aki méltó a magyarok szívéhez:  VIVA PARAGUAY! VAMOS LAALBIRROJA!

És azt se felejtsétek el. Egyedül a Paraguay szurkoló az, aki tiszteli és megbecsüli a többieket.

SANTA ROQUE

6 komment

Címkék: afrika foci olvasó futball világbajnokság dél paraguay vb2010 miértéppen

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr252056147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.04. 15:42:40

kikérjük magunknak, hogy mindenféle urugvájhoz hasonlítsanak minket! ráadásul simán előztük paraguayt a csoportban.

D king 2010.06.04. 15:52:06

@végh hanta: Simán? :) Azonos pontszámmal végeztetek velünk, de csak mert a csapatunk a biztos VB szereplés tudatában leengedett az utolsó fordulóra (így gólkülönbséggel előztetek meg). Az egymás elleni eredményeket alapul véve (gólkülönbséggel) jobbak voltunk.
Ennyit a "sima" előzésről. :) (De annyi tényleg igaz, hogy most kivételesen előttünk végeztetek.)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.04. 16:52:51

@D king: csűrheted meg csavarhatod, de ki lett a második, hadd halljam? :)
gólt kapni már tudtok, rúgni még nem nagyon. ja, hogy nálatok az ugyanaz a poszt? uppsz :)

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.04. 21:21:37

@végh hanta: LOL épp ez a mostani csapat erőssége, hogy végre kiváló a támadóegység. Barrios érkeztével és Cruz felépülésével simán rámoljuk majd a gólokat. Mégis ki szurkol Chilének?;)

ROQUE 2010.06.08. 14:40:42

@pyrogate: Szerintem nem lehet rossz dolog Chile drukkernek lenni. Kizárólag egy okból: Négy évenként egyszer élőben láthatják a fényes Paraguayt.

ROQUE 2010.06.09. 13:03:55

@végh hanta: Ami tény,a célvonalon mi mentünk át előbb. Már régen kinnt voltunk Dél-Afrikában, talán már egy szafarin a Krüger Parkban, s a Z csapatunk játszott amikor a kis dél-amerikai csapatok (pl. Csili, Uru meg egy A betűs, ami most hirtelen nem ugrik be) még az alamizsna helyekért izzadtak.
süti beállítások módosítása