Boldogság van!

2010.06.23. 02:56 pyrogate

"Santa Cruz célja a negyeddöntő"; "Martino: a csapat tökéletes volt"; "Barrios-t nem zavarja a góltalanság, ha a csapatnak jól megy", "Tökéletes kontroll Szlovákia ellen", "A siker kapujában"


Ilyen, és ezekhez hasonló címekkel jelentek meg újságcikkek az elmúlt pár napban Paraguay válogatottjával kapcsolatban. Míg sok más válogatottnál kongatják a vészharangot, vagy épp pakolnak haza (franciák), addig az Albirroja eddigi szereplése maximális optimizmust csal az ország lakosaiba és szurkolóiba. Ilyen szempontból mi, a blog írói kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen míg az olaszoknál és angoloknál most minden nap írnak valamit a válságról, esetleg elemzik az eddig kialakult helyzet okait, addig nálunk - és ennek igazából nagyon örülök - mindenki meg van elégedve és nyugodtan várják a következő kört. Helyzetelemzés következik Dél-Afrikából.

Az ESPN VB-vel foglalkozó oldala például Santa Cruzzal beszélgetett a szlovákok elleni mérkőzés után. A Manchester City témadója szerint hatalmas magabiztosságot adott nekik az első győzelmük a VB-n, és rendkívül büszkék az eredményre is. Nyilvánvalóan nem ismerik Szlovákia valódi erejét, hiszen érzésem szerint a kijutott európai csapatok közül inkább a mezőny végén vannak játékerőben, tehát verhetőek voltak. Ettől függetlenül örülnek a győzelemnek, hiszen az európai térségből azért ritkán jutnak ki "gyenge" országok. És Paraguay ritkán győzi le őket.


Az isteni Roque szerint az utolsó mérkőzésüket mindenképp meg kell nyerni, hiszen a cél most már a csoportgyőzelem - onnantól kezdve pedig határ a csillagos ég. Persze ahogy ő mondta, ahhoz még rengeteget kell dolgozni.
A gárda erőssége egyértelműen a csapatszellem. Barrios is megmondta, őt nem zavarja, hogy nem lőtt gólt a VB-n - annál inkább örül a csapat eddigi sikerének. Santa Cruz beszámolt a remek hangulatról, ami a válogatottnál uralkodik: szerinte ugyanolyan jó edzeni együtt, mint mérkőzést játszani. Egész egyszerűen TELJES a csapat, mindenki örül, hogy itt lehet, mindenki Paraguay sikeréért dolgozik. És hisznek benne, hogy a történelmi siker, a 8 közé jutás is meglesz. Lehet ehhez akármit is hozzátenni?

"A győzelmünk mentálisan és lelkileg is erősebbé tett minket" - Gerardo Martino

Kívánjuk, hogy ez tartson ki még legalább 3 meccsen keresztül!
Egyelőre nagy a boldogság, a csapat erős és rendkívül magabiztos. Új-Zéland eddig két hatalmas bravúrt mutatott be, de holnap könnyedén győzzük le őket (bővebben a csütörtöki posztban), és készülünk a Dán-Japán párharc győztesére.

Vamos Albiorrja!!!

11 komment · 1 trackback

Címkék: foci futball új világbajnokság paraguay vb2010 zéland

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr542102669

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vuvuzelás hordák Középföldén 2010.06.23. 09:58:34

Miután a vuvuzelák a Hitler Bukás-videókat is elérték, most a képzelt mitológia terébe is behatoltak a "Gandalf a világbajnokságra megy" című művel. A rövid angolnyelvű videóban a Gyűrű szövetségéből hamar kiválnak a vuvuzelások és elszánt ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jacko__ 2010.06.23. 06:34:56

"Új-Zéland eddig két hatalmas bravúrt mutatott be, de holnap könnyedén győzzük le őket"

A szlovákok is azt hitték. Meg az olaszok is.

1kutya 2010.06.23. 07:44:41

@Jacko__: no ez volt a baj! "hitték"

mi meg tudjuk...:-DDD

FlyingKiwi 2010.06.23. 10:40:53

A holnapi meccs 1-1 lesz, egyébként meg Paraguay a legjobb négybe jut: allwhites.blog.hu/2010/06/22/power_ranking2

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.23. 11:02:46

olaszok, szlovákok pff. Azért Paraguay erősebb csapat ;)

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.23. 11:17:59

Mindkét meccs iksz lesz, de a kiwikkel 1-1et játszunk addig az olaszok csak 0-0át így jutva tovább a két legjobb csapat Paraguy és Új-Zéland, ebben a sorrendben... :D Fuerza Paraguay!

h4ns 2010.06.23. 22:45:38

a szeteso szlovakokat (taploedzo, lelketlen jatek, bundagyanu..) a digok lenyomjak, szerintem 3-0ra. ergo nekunk nyerni KELL ha el akarjuk kerulni a kukasokat.
ova intenem magunkat NAGYON a ma tapasztalt mentalitassal, mindenki arra vart hogy mi van a masik meccsen, aztan indul az esz nelkuli tamadas, ami sose szul jot. (lasd, szerbek kizugtak, ghana ippeg tovabbment, angolok megkaptak nemeteket, hala a zsenialis jenkiknek akik a lefujas utan rugtak a golt)
nagyon remelem hogy a legerosebb es a legnagyobb kuzdeni akarassal fogunk majd kifutni 4kor, hogy aztan a 8 koze jutasert is esellyel menjunk.
a kiwik kettozott erovel fognak kuzdeni raadasul, ne mi legyunk azok akik nemzeti sportta teszik ott a focit
FUERZA PARAGUAY!!!

Jacko__ 2010.06.24. 00:20:33

@pyrogate: nem kell kacsingatni; ehhez a latottak alapjan nem fer ketseg. De akkor is felelotlen dolog lebecsulni a kiwi-powert... :)

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.24. 01:39:59

@h4ns: valahogy nem tudom erről a csapatról elképzelni, hogy ne a győzelemre hajtson. Még az olaszok ellen, 1-1nél is megpróbáltuk a győzelmet a csatársor frissítésével. Jó a mentalitás, tehát mindenképpen győzni akarnak majd a fiúk. Kicsit félek a mérkőzéstől, már megírtam a beharangozót, a meccs előtt olvashatjátok pár órával. Remélem együtt örülünk majd:)

Torq 2010.06.24. 11:53:19

Új-Zélandot eddig mindkét ellenfele lebecsülte, és egyik sem küzdött igazi csapatként. Új-Zéland viszont csapatként játszott, ezért ért el eredményeket az inkább egyénieskedő ellenfeleivel szemben.
(meg hát ugye az ellenfél lebecsülése, nem adunk bele ellenük mindent, meg ilyesmik)
Paraguay viszont csapatként küzd, de egyénileg jobbak a játékosai, mint a kiwiknek. Szerintem behúzzák a meccset, mert el akarják kerülni a hollandokat.
süti beállítások módosítása