Éppen most került ki az nso-ra egy örömteli hír, amiről mindenképpen be kell számolnunk!

A harmadosztályú 12 de Octobre színeiben térhet vissza a pályára Salvador Cabanas volt paraguayi válogatott labdarúgó, akit - mint emlékezhetünk - 2010 januárjában fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban.
Luis Salinas, a klub elnöke pénteken azt mondta, engedélyt kér a 31 esztendős játékost kezelő orvosoktól, s ha ezt megkapja, azonnal felveszi a kapcsolatot Cabanas jelenlegi egyesületével, az élvonalbeli Americával.

A csatárról már csaknem lemondtak az orvosok a támadás után, ám ő - kisebbfajta csodaként - visszanyerte öntudatát, fokozatosan erősödött, ugyanakkor a koponyájába fúródott golyót nem vették ki, mivel annak eltávolítása túl nagy kockázattal járt volna. (A fejeseknél vajon ez nem jelent kockázatot?)

A válogatott korábbi vezére klubjának színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores Kupában. A gyilkossági kísérletet megelőzően a 2010-es nyári világbajnokság selejtezőjében hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.

Mi (a blog írói) is nagyon vártuk, hogy majd VB-n is eredményes lesz, de sajnos a történtek miatt ez nem jött össze neki. Habár a csapat nélküle is szárnyalt, a kijutás az ő érdeme is volt, tehát a történelmi sikerű VB-helyezés valamilyen szinten az ő góljainak is volt köszönhető.

Szólj hozzá!

Címkék: cabanas paraguay

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr1003602138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása