Megkezdődött a 2012-es Libertadores-kupa  („Dél-Amerika Bajnokok Ligája”), amelynek a selejtezőiben egy paraguayi csapat is érintett volt. A Libertad csapata sikeresen vette az első akadályt, az ecuadori El Nacional ellen jutott tovább jobb gólkülönbséggel, így bejutott a csoportkörbe, ahol az európai BL-hez hasonlóan 8 csoportban összesen 32 csapat küzd meg azért, hogy végül felülhessen Dél-Amerika trónjára. Így összesen 3 paraguayi együttes van ott a kontinens legrangosabb tornáján, amelyek jó eséllyel lépnek pályára – legalábbis ami a csoportjukból való továbbjutást illeti, mert legyünk őszinték: a végső győzelemre főleg a brazil, argentin és mexikói klubok pályáznak a legnagyobb eséllyel.
 


5 komment

Címkék: olimpia 2012 paraguay libertadores nacional libertad

Éppen most került ki az nso-ra egy örömteli hír, amiről mindenképpen be kell számolnunk!

A harmadosztályú 12 de Octobre színeiben térhet vissza a pályára Salvador Cabanas volt paraguayi válogatott labdarúgó, akit - mint emlékezhetünk - 2010 januárjában fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban.
Luis Salinas, a klub elnöke pénteken azt mondta, engedélyt kér a 31 esztendős játékost kezelő orvosoktól, s ha ezt megkapja, azonnal felveszi a kapcsolatot Cabanas jelenlegi egyesületével, az élvonalbeli Americával.

A csatárról már csaknem lemondtak az orvosok a támadás után, ám ő - kisebbfajta csodaként - visszanyerte öntudatát, fokozatosan erősödött, ugyanakkor a koponyájába fúródott golyót nem vették ki, mivel annak eltávolítása túl nagy kockázattal járt volna. (A fejeseknél vajon ez nem jelent kockázatot?)

A válogatott korábbi vezére klubjának színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores Kupában. A gyilkossági kísérletet megelőzően a 2010-es nyári világbajnokság selejtezőjében hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.

Mi (a blog írói) is nagyon vártuk, hogy majd VB-n is eredményes lesz, de sajnos a történtek miatt ez nem jött össze neki. Habár a csapat nélküle is szárnyalt, a kijutás az ő érdeme is volt, tehát a történelmi sikerű VB-helyezés valamilyen szinten az ő góljainak is volt köszönhető.

Szólj hozzá!

Címkék: cabanas paraguay

A legfrissebb FIFA világranglistán a 24. helyre lépett előre Paraguay válogatottja, ami 4 helyezéssel jobb a legutóbbinál (28.).
Jelenleg Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Törökország és Ghána válogatottja áll a vörösfehér alakulat mögött, míg akik közvetlenül megelőzik szeretett csapatunkat:  Bosznia-Hercegovina, Ausztrália, Írország, Mexikó, Japán, Svédország.
Hát ez is azt mutatja számomra, hogy ez a lista nem sok mindent mutat meg a valós erőviszonyokról, amit Magyarország 37. helye is bizonyít – holtversenyben Izraellel.
Ami a közvetlen riválisokat illeti, a Copa America győztes Uruguay a 4. helyet foglalja el – Németország mögött és Anglia előtt. Míg Brazília a 6., Argentína a 10., Chile a 13. pozíciót birtokolja. Annyiból sajnos van realitása a dolgoknak, hogy Chile november 15.-én hazai pályán 2-0 arányban múlta felül Paraguayt a soros világbajnoki selejtező-mérkőzésen.

Szólj hozzá!

Címkék: világranglista fifa

 

 

ELŐRE A GYŐZELEMÉRT!!!

5 komment · 1 trackback

Címkék: copa america donto

Vamos Paraguay!!!

2011.07.20. 08:30 D king

Közeledik az elődöntő, és Paraguay még mindig életben van. Sőt, ki lehet jelenteni, hogy mostantól a torna egyik nagy esélyese. (Az, hogy Uruguay mellett, vagy mögött, most teljesen mindegy.)

Én egyre jobban ráhangolódok a végső meccsekre, és a végső Albirroja sikerre is.

Ennek érdekében még a Youtube-on is nézelődtem, hogy szóljon valami kedvcsináló is a fröccsök mellé.

Csak ízelítőként pár kisvideó:

2 komment

Címkék: youtube szurkoló paraguay

Elődöntő. Ezt a szót bizony kóstolgatni kell, mert szeretett csapatunk sajnos nem gyakran kerül ilyen magaslatokba. Na, de ha már itt vagyunk, lépjünk is túl ezen a megmérettetésen!

 

2 komment

Címkék: venezuela elődöntő copa america 2011

Esküszöm nem én voltam.
Komolyan!


Ha létezik igazi "betegség", ami a magyar sporttörténelemhez leginkább illik, akkor az az utolsó percekben történő figyelmetlenség, kihagyás, összeomlás. Szeretjük a drámát, rendben van, de azért általában a férfi nemi szervnek a rossz végén szoktunk elhelyezkedni a kiélezett csatákban. Mert ki ne emlékezne a fontos meccseken kapott utolsó perces gólokról? Amikor Ibrahimovic a leges legvégén meglódul egy eladott labdával és Babosba rúgva a méteres orrára visszapattanva megszerzi a svédeknek a győzelmet? Vagy éppen pár hónapja, mennyi kellett volna a hokiban az olaszok ellen? De még sorolhatnám példákat napokig. Tényleg szeretjük az izgalmakat, azért ez SOKK. Megremeg a láb, csökken a koncentráció, lassul a mozgás. Ez eddig tökéletesen ránk volt igaz...

6 komment

Címkék: venezuela brazília copa america santa cruz barrios

Nincs baj, bébi!

2011.07.05. 14:47 pyrogate

Déja vu érzés kerít hatalmába.

Tavaly a VB első köre után kissé csalódottan vettük tudomásul, hogy alig láttunk gólokat, a nagy csapatok gyengélkednek, a kicsik pedig simán kivédekeznek akármilyen über-hero team ellen 90 percet. Persze ekkor még reménykedtünk, hogy beindul a gépezet, és elsősorban a dél-amerikaiaktól vártuk az igazi focit.
Aztán tudjuk mi lett a vége.

4 komment

Youtube fake

2011.07.03. 09:22 D king

Amint arról már beszámolt a blogunk, a Youtube is élőben adja a mérkőzéseket, méghozzá elég jó minőségben.
Én a Kolumbia – Costa Rica mérkőzést néztem így, nem kicsit várva, hogy mit tud nyújtani ez a XXI. századi közvetítési forma. (Én már előre érzem, hogy sok millió kiesett munkaóra várható világszerte, hogyha ez általánossá fog válni.)
A mérkőzésről annyit érdemes megjegyezni: egyik csapat sem lenne méltó ellenfele Paraguaynak, bár szerintem azért Kolumbiában van potenciál.

A mérkőzésnek közvetítésénél 3 kommentár közül lehet választani: angol, spanyol, és argentin spanyol. Magyar nincs…
Ami viszont hatalmas EPIC FAIL, hogy a mérkőzésre várva olyat láttam, ami Print Screen-t követelt tőlem, és muszáj megosztanom itt: Costa Rica neve alatt Paraguay zászlója volt látható.
A Youtube talán sejt valamit? Lesz majd Kolumbia – Paraguay mérkőzés is? Tőlem jöhet!

3 komment

Címkék: youtube humor copa america 2011

Nincs már sok hátra, és Paraguay is megkezdi szereplését a tornán, így érdemes megnézni, milyen esélyekkel vágunk neki a meccseknek. Persze már megírtuk, hogy a vörösfehérek a legnagyobb esélyesek a tornán, de nem mindenki gondolja így…
Azért persze a bukiknál sem vagyunk teljesen leírva, amint az kiderül az alábbiakból.

Szólj hozzá!

Címkék: odds copa america 2011

süti beállítások módosítása