A védelem stabil, a csatárposztért pedig dél-amerikai szinten klasszisok harcolnak egymással. A középpálya azonban amolyan sötét lónak számít, hiszen nem található igazán kiemelkedő képességű játékos, mint amilyen a 97 válogatottságig jutó Roberto Acuna volt. A zseniális irányító nálam tagja paraguay-i örökválogatottnak is, talán még 38 évesen is helye lenne a nemzeti tizenegyben. Martino mester hivatalosan hat középpályást nevezett, ám a védelemből elsősorban Bonet és Torres is bármikor játékra jelentkezhet ebben a csapatrészben. Egyedül Riveros kihagyhatatlan: 27 évesen 48 válogatott mérközést játszott, amiből 17-et a mostani kvalifikáció során (jegyezzük meg: 18-ból!!!). A tehetséges játékost májusban igazolta le a Sunderland (eddig csak hazájában és Mexikóban játszott), tehát ősztől az angol bajnokságban figyelhetjük a középpálya pillérjét.

Rajta kívül minden bizonnyal Santana és Vera fog kezdeni, utóbbi a görögögnek lőtt - szerencsés - góljával talán közelebb került ahhoz, hogy kifusson az olaszok ellen. Hogy ki a lesz a negyedik, sőt, lesz-e egyáltalán, azt szerintem Martino sem tudja még. A harc azonban óriási, könnyen lehet, hogy Barreto és V. Caceres is befuthat, akár az eddigiek helyett. Egyedül talán Ortigozának van kevés esélye a játékra a dél-afrikai világbajnokságon (a selejtezőben nem is játszott, öt fellépést számlál eddig a válogatottban).

Nézzük azonban őket szépen, sorban!

Cristian Riveros

Középen és bal szélen bevethető játékos ennek a csapatrésznek a legfontosabb láncszeme. Az írek ellen nem teljesített jól, azonban tegnapi második gól az ő érdeme volt: ragyogóan adott be középre, amit Cruz ugyan a kapusba fejelt, de a kipattanót Barrios bevágta. A mérkőzésen többször zavart keltettek az ívelései, néha pedig középre húzodva osztogatta a pontos passzait. Érdemes figyelni a 16-os paraguay-i játékost, könnyen lehet, hogy gólt is fog lőni.

Enrique Vera

Az ő helye biztosnak tűnik, bár Bonet a védelemből előre lépve helyettesítheti. 13 mérkőzést játszott a selejtezők során és a felkészülési találkozókon is rendre szerepelt. Nem tudhatni mi jár Martino mester fejében, de szerintem az olaszok ellen Vera fog kezdeni. Jelenleg Mexikóban keresi a kenyerét.

Victor Cáceres


A 15-ös számú játékosnak van esélye a csapatba kerülni, azonban Barrios érkezésével az is lehetséges, hogy inkább a 4-3-3-as szisztémát követi majd a mester, tehát a 13 selejtezőbeli fellépése nem garancia az állandó szereplése. A görögök ellen inkább védekező középpályásként funkcionált, Santana lehet nagy ellenfele a csapatba kerülésnél. A hazai Libertad játékosa.

Jonathan Santana

A Wolfsburg középpályása idén csak 7 mérkőzésen szerepelt a Bundesligában, ezért erősen kérdéses, hogy milyen formában van. Tavaly egy évre kölcsönadták a San Lorenzonak, tehát a német csapat nincs megelégedve vele. Ezek alapján meglepő lenne, ha kezdene, de Cáceres cseréjeként bármikor harcra kész.

Édgar Barreto

25 éves kora ellenére 47 válogatottságnál jár. 6 éve, azaz 19 évesen került Európába a holland NEC gárdájához, 3 éve pedig Olaszországban játszik. Hatalmas tehetség, sajnos az idei éve az Atalantánál nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Nem tudni milyen formában van, azonban játéktudása alapján helye lenne a kezdőben. Riveros mellett a középpálya legkreatívabb játékosa. 14 mérkőzésen szerepelt a selejtezőkön.

Néstor Ortigoza

5 fellépést számlál ugyan a guaraník mezében, ez azonban ne tévesszen meg senkit: tavaly áprilisban honosították a paraguay-i édesapával és argentin édesanyával rendelkező játékost, aki ugyan a selejtezők során nem játszott, azonban az Argentinos Juniorst idén bajnoki címre vezette. Nagy kérdés, hogy mennyire tud beilleszkedni a csapatba, egyelőre nem olyan villámkarrier az övé, mint Barrios-é.

Látszik tehát, hogy bár hatan vannak ezen a poszton, két védő is gyakran játszik középpályást, ergo hatalmas harc lesz a csapatba kerülésért. Riveros kihagyhatatlan, de a többi 2-3 helyre akárki beférhet. A külföldi tudosítók szerint Vera és Caceres is kifut Olaszország ellen, én azonban azt gondolom, hogy mindegy, bízom Martino mester remek döntéseiben. A csapatrész klasszis nélkül is megbízhatóan teljesíthet, hiszen nagyjából hasonló kvalitású mind a hat (nyolc) játékos. Ha valaki gyengén teljesít, beugrik a helyére más, és viszi a hátán az Albirroját. Mert ez a csapategység.

Két hír a végére, egy jó és egy rossz.
Az olaszok kikaptak Mexikó ellen, azaz ha ezt a formát mutatják, akkor a döntetlen simán meglesz. A rossz pedig, hogy Cardozo minden bizonnyal kihagyja a VB-t, az orvosai szerint sérülten játszott a Benfica utolsó mérkőzésein - és röpítette bajnoki címre azt. Talán túl nagy árat fizet érte. Meglátjuk.

Vamos Paraguay!

A csapatbemutatás ezennel kész, a sorozat eddig darabjai:
Kapusok
Védelem
Csatárok
Edző

2 komment

Címkék: afrika foci futball világbajnokság vera dél paraguay középpálya vb2010 barreto riveros

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr652055055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benarivo 2010.06.04. 09:40:15

barki jaccik remelem osszeall egy jo kozeppalya es akkor roque es barriosnak csak a gollovesre kell koncenralnia es az aktualis bajnokot legyozve menetelneka dontoig!
süti beállítások módosítása