Hazatértünk - mi is, és a csapat is.
Lassan pedig a VB-nek is vége, a blog egyre jobban kihal majd - néha friss híreket szolgáltatunk nektek, de tulajdonképpen most nyáron amúgy sem történik semmi a világ labdarúgásában. Hamarosan tehát képletesen bezárjuk a kapukat, legalábbis ami a VB-t illeti. Addig azonban még lesznek írások, talán szép szurkoló lányok is (ezt azért meg kell említenem, de Larissa Riquelme nálunk futott be igazán - azóta rengeteg online és offline újságban mutatták be a VB egyértelműen legjobb és legfelkapottabb nőjét).
Most azonban, két nappal a végső csata után nem is tudnék másról írni, csak a spanyolok elleni vereségről.

Rossz érzés volt.
Mármint így kikapni. Előzetesen tudtuk, hogy gyakorlatilag nincs esélyünk, az eddig látottak alapján pedig leginkább a góllövéstől tartottam - ez be is jött. Azt már többször is megírtuk, hogy a védelem remek, azonban amiket azóta olvasok, arról számolnak be, hogy ez volt a VB legjobb védelme. Ezen a mérkőzésen ugyanis a hátsó alakzat mindenkit elkápráztatott, hihetetlen hatékonysággal játszottak, fegyelmezettek és hibátlanok voltak. A gól szerintem Iniestát dicséri, az ellenünk ítélt tizenegyes pedig inkább Villa "képességeit". Nem lennék meglepve, ha Martino mestert európai élkubok is csábítanák, remekül rakta össze a defenzív sorunkat, a játékosok pedig már bizonyítottak - Alcaraz és Silva Angliában játszanak, Morel és Bonet pedig valószínűleg utolsó VB-jükön vettek részt (32 évesek, tehát nem valószínű, hogy Európába kerülnek).  Az előbbi kettőre visszatérve: A Wigan és a Sunderland talán most eladhatja jó pénzért őket, de igazából a legjobban akkor járnak, ha megtartják a két remek középhátvédet.

Az első félidőben azt hittem, akár nyerhetünk is. Santana összekapta magát, és volt két igéretes helyzete, Valdez remekül küzdött, Cardozot pedig nehéz volt túlfejelni. A gól pedig...elég annyit mondani róla, hogy Martino előzetesen is köszönetét fejezte ki a FIFA-nál - mérget vesz ugyanis rá, hogy a szervezet Paraguay-tól is bocsánatot fog kérni a rossz bírói ítélet miatt. Én azért azt gondolom, hogy a játékvezető mindkét csapat javára hibázott, többször is...

Persze nem is igazán ezen múlt. Remekül védekeztünk, semlegesítettük a spanyol támadókat (Torrest mondjuk nem volt nehéz feladat, megint alulmúlta magát) és közben próbáltunk előre is nyomulni. De nem, megint nem ment. Hogy a középpálya, vagy a csatársor lenne a hibás? Nehéz megmondani, talán mindegyik benne volt ebben. A labdák alig jutottak el a két támadóhoz, akik aztán nagyon hamar el is vesztették. Csak egy statisztika (lesz ilyen poszt is!!!): a passzolási hatékonyságot tekintve Valdez, Santa Cruz, Cardozo és Barrios voltak a legrosszabbak a csapatban az egész VB-t nézve. Így pedig mérkőzést nyerni nehéz...

Egy valamit azért ne felejtsünk el: Paraguay így is történelmet írt, és most közel volt ahhoz, hogy a maga által éppen csak feljebb rakott lécet is átugorja. Lehet, hogy túl sokat gondolok a srácokról, de 4 év múlva minden bizonnyal képesek lesznek újra megostromolni azt, ergo a 8 közé várom őket megint. A csatárok beérnek (most 25-26 évesek), a középpálya rutinos lesz és kiegészül új emberekkel, míg a védelemben lényegében a két középső védő mellett már most is bevethető pár remek játékos. Egyedül Villart sajnálom - a Vallaloid 33 éves kapusa minden bizonnyal utolsó VB-jén vett részt. 78 fellépésével a legendás Chilavertet is túlszárnyalta, ezen a VB-n hatalmas formában védett, nem tudni ki fogja követni az első számú kapus posztján.

Egy biztos: nekem ez a csapat méltó örökébe lépett a legendás 98-asnak. Sőt, ha mondhatok ilyet, talán még inkább a szívemhez nőttek, hiszen most Nektek "tudósítottam" - róluk. Akárkik is szerepeljenek a következő VB-n, vagy akár a Copán, ha Martino marad, én nem féltem majd őket.

Vamos Paraguay!!!
Ti gondoltátok volna előre, hogy ilyen sok esélyünk lesz az elődöntőre?

Köszönjük a srácoknak! :)

 UPDATE: Most jelent meg a hír, hogy Santa Cruz a következő VB-n már nem vállalja a szereplést, a Copa America-n viszont valószínűleg még játszik. 28 éves...De ami ennél is jobban szíven ütött, az az, hogy MARTINO NEM MARAD A VÁLOGATOTTNÁL. Akármerre is jár, sok sikert kívánunk neki és köszönjük az eddigi munkáját

18 komment · 1 trackback

Címkék: foci spanyolország futball világbajnokság negyeddöntő értékelés paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr812131271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VIVA LA ĆIRILICA! 2010.07.07. 11:12:00

Az egyik legrokonszenvesebb szurkolói fociblogon, a paraguay-szurkerek, La Albirroja blogján bukkantam e hölgyemény kilipjére.   Szerintem a csajszi már csak a fizimiskája alapján MELLESLEG alkalmas lenne egy komoly turbo folk karrierre, bá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.07.05. 18:34:36

Nagyon rossz volt a meccs után. Spanyol drukkerekkel néztem a meccset, de a végén nagyon magam alatt voltam, h nem sikerült, de legalább az ellenfél drukkerei vigasztaltak...nincs mese, majd 4év múlva megint meg kell mutatnunk mit tudunk.
De mi lesz a kedvencemmel, Villar kapussal? :(

1kutya 2010.07.05. 19:20:23

VAMOS!!!

ha nehéz szívvel is (ezeket a gyatra ibériaiakat simán verni kellet volna azzal a szervezettséggel, ami nekünk volt)...

remélem azért nem feleditek a csapatot és CA-ról lesznek tudósítások/bejegyzések.

sziasztok!

FUERZA ALBIRROJA!!!

1kutya 2010.07.05. 19:22:36

@Valoda: megöregszik, lesz belőle szövetségi kapitány, aztán a sikertelenségek miatt kirúgják!

ja az a Chilavert volt! bocs...:(

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.07.05. 19:22:37

@1kutya: lesznek, még a VB-ről is írunk összegzéseket:) Viszont úgy gondolom 1 hétig lesz vb "láz", utána már úgy sem izgat senkit:)

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.07.05. 19:24:36

@Valoda: A Copa jövő nyáron lesz, akkor még védeni fog - szerintem az lesz az utolsó tornája.

És érdekességként: a két meghívott válogatott Mexikó ééééés Japán. Megint elkaphatjuk őket :)

1kutya 2010.07.05. 20:57:00

@pyrogate: Martinot sajnálom! Roque elég hamar kiégett, viszont őt ezek után nem sajnálom (ahogy Kardozót sem). viszont Nelson sem fogja megérni a köv vébét (ahogy Villar sem), értük viszont kár:(

sebaj, ahogy a csapat fejlődik legközelebb ugye a 4-ben kéne lennünk!!!:-DDD

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.07.05. 21:00:10

Valdez ott lesz még szerintem.
Barrios is csak 25, szóval nem leszünk rosszak elöl. Bár papíron most se voltunk :/

ROQUE 2010.07.06. 12:10:46

Én is abszolút mértékben elégedett vagyok. Bár az érdekes, hogy négy éve Santa Cruz és Valdez kb. pont ennyit mutatott, s kb. pont ugyanennyi gólt rúgtunk és kaptunk. Akkor egy öngól és egy szerencsétlen 91. perc sima kiesést jelentett, most eggyel több rúgott gól diadalmenetet.

h4ns 2010.07.06. 12:23:35

nagyszeru volt, vegre sikerult 8koze menni
kar hogy a spanyolok ellen lenyegeben a legjobban jatszottunk es megis kiestunk, picin mulott. valami azt sugja ha az abszolut bunkerfocit toljuk, mi nyerjuk a vb-t
de hat ez van, nekem igy is orok elmeny marad
jo csapat volt, valdezt sajnalom, santa cruzt nem
martinonak fel pirospont hogy le merte ultetni a padra santa cruzt, kar hogy cardozot nem.
fuerza a copa american

D king 2010.07.08. 22:05:14

www.nemzetisport.hu/foci_vb_2010/vb-2010-paraguay-orulhet-levetkozott-larissa-riquelme-foto-2036285/
Tessék, levetkőzött. :)
(Habár én csak félig csukott szemmel néztem rá, és a link kimásolása után gyorsan be is zártam...)

1kutya 2010.07.09. 09:33:48

@D king: ja! én meg most jöttem a falvédőről:-DDD

a_layne 2010.07.10. 16:36:05

Sziasztok,kár hogy csak a végére tudtam csatlakozni, de végig Paraguaynak drukkoltam.
szerencsére Martinot még egy évig marasztalták így ő lesz a Copán, mint ahogy sokaknak az lesz az utolsó tornája. Santa Cruz védelmében írnám azt, hogy 4 éve sem mutatott többet, de most többen haragszanak rá, pedig idén nagyon rossz éve volt a Man.Cityben, és 4 éve is úgy kellett összevarrni a srácot hogy ott lehessen.Ennyi, rossz idénye volt, ettől függetlenül nagyon sajnálom hogy 29 évesen visszavonult a válogatottól. Nem hiszem hogy utálni kéne ezért mert az elmúlt 9 évben letett annyit az asztalra hogy imádják abban az országban. Remélem a Copán még mindenki belead apait-anyait, és 2014-re pedig egy új, frissebb csapattal aratnak sikert Brazíliában.:)

a_layne 2010.08.12. 03:17:48

a Costa Rica elleni meccsről miért nincs bejegyzés? :) Ez is albirroja, akkor is ha már nincs VB.
Egyelőre 2-0-ra vezetnek, az előbb Riveros hasonló gólt rúgott mint Maicon Észak-Korea ellen a vb-n.
Hajrá Paraguay!

D king 2010.08.15. 15:00:27

@a_layne: Én Magyarországon (vidéken) meg spanyolföldön pihentem, míg a bloggertársam fél Európát bejárta. Ezért nem voltunk gépnél az utóbbi időszakban.
Jól telik a frissdiplomás munkanélküliek (de már újra diákok) élete. :D
süti beállítások módosítása