Martino mester a FIFA által megszabott határidő előtt megnevezte a világbajnokságra utazó 23 játékost. Meglepetéssel nem kell számolni a lemorzsolódó játékosokat illetően.

Az utazó focisták közül főleg a csatárok szekciója tartalmaz veretes neveket. (Minden csapategységről külön cikkben fogunk majd beszámolni.)

 

A 30-as bő keretből kimaradó hét játékos közül Elefántcsontpart ellen öten is pályára léptek, vagyis érdemes volt élesebb szituációban is kipróbálni őket, és még idejében meggyőződni a játékukban rejlő bizonytalanságokról. Amint azt sejtettem, a legutóbbi mérkőzésen kezdő csatárpáros egyik tagja sem győzte meg a kapitányt alkalmasságáról.

A keretet végignézve láthatjuk, hogy megszokott 4-4-2-es felállás eredményesen alkalmazható a rendelkezésre álló játékosokkal, ugyanakkor a hat támadó lehetőséget ad a 4-3-3-as taktika alkalmazására is.


 

Lássuk tehát, hogy ki az a 23 aranylábú, aki jól megérdemelt „kiránduláson” vehet részt június (és remélhetőleg július) havában:

 

Kapusok: Justo Villar (Valladolid), Aldo Bobadilla (Independiente Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteno)

Védők: Denis Caniza (Leon), Dario Veron (Pumas), Julio Cesar Caceres (Atlético Mineiro), Paulo Da Silva (Sunderland), Antolin Alcaraz (Bruges), Claudio Morel (Boca Juniors), Carlos Bonet (Olimpia), Aureliano Torres (San Lorenzo)

Középpályások: Enrique Vera (Liga de Quito), Cristian Riveros (Cruz Azul), Jonathan Santana (Wolfsburg), Nestor Ortigoza (Argentinos Juniors), Victor Caceres (Libertad), Edgar Barreto (Atalanta)

Csatárok: Oscar Cardozo (Benfica), Nelson Haedo Valdez (Borussia Dortmund), Lucas Barrios (Borussia Dortmund), Edgar Benítez (Pachuca), Rodolfo Gamarra (Libertad), Roque Santa Cruz (Manchester City)

 

 

Mivel a 30 fős bő keretről korábban nem számoltunk be, így jónak látom most közölni annak a hét játékosnak a nevét, akik csak a TV-ből nézhetik a tornát:

Julio Manzur (Olimpia), Marcos Cáceres (Racing Club), Osvaldo Martínez (Monterrey), Sergio Aquino (Libertad), Eduardo Ledesma (Lanus), Marcelo Estigarribia (Newell's Old Boys), Jorge Achucarro (Newell's Old Boys)

 

4 komment

Címkék: foci futball világbajnokság keret dél afrika paraguay vb2010 martino

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr732046210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.01. 01:21:01

ahogy olvastam a lapokat egyedül Osvaldo Martinez meglepetés, de azért ez sem eget rengető. Plusz sokak szerint Barrios nem fog kezdeni (ugye a 2 meccs nem nagy rutin), de azért megnézném ha a Dortmund csatárkettőse rohamozna ott, Santa Cruz meg jöhet cserének :)

virracocha 2010.06.01. 08:20:56

A csatársorba kezdőként szerintem Cardozonak egyértelműen helye kellenne legyen, bár a dortmundi csatárkettős annyiban előnyösebb lehet, hogy összeszokottabbak. A támadó szekció mindenesetre nagyon jó, hát ha még szegény Cabanas is itt lehetne.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.01. 10:49:28

Igen, de nekem Barrios játéka nagyon bejön. Igazából mindegy ki kezd, baromi erős a csatár-szekció.

D king 2010.06.01. 10:52:15

@virracocha: Egyetértek veled! Én is kezdetném Cardozot is (26 gólt lőtt idén a kedvenc portugál csapatom színeiben), meg Barriost is. De Santa Cruz is kezd formába lendülni. Legalább nagy a verseny ezen a poszton. :)
A csatárokról (csakúgy, mint a többiekről) külön cikkben számolunk be.
süti beállítások módosítása