Volt egyszer egy csodavédelem, melyet a világ akármelyik válogatottja elfogadott volna (kapussal együtt): Arce, C. Ayala, Gamarra, Sarabia. Tudja mindenki fejből, kötelező tananyag volt 1998-ban. 61, 85, 110, 47, ennyi meccset játszottak a válogatottban. Ezzel szemben a mostani várható kezdő hátsó alakzat 28 (Verón), 62 (Cáceres), 70 (Da Silva), 96 (Caniza) mérkőzésszámmal rendelkezik, tehát ők sem számítanak kezdőnek. Az átlagéletkor is 30 felett van, hiszen az említett kvartettből a 35 éves Canizán kívül a többiek éppen most lépték át a harmadik X-et.

Ha az a csapat 4 meccsen 2 gólt kapott (Nigéria ellen, illetve franciák aranygólja...), ráadásul a bolgárok és spanyolok ellen Chilavert lehúzta a rolót, akkor mit várhatunk ettől a második generációtól? Ha nem is lesznek akkora legendák, mint Gamarráék, azért Caniza (aki akkor is ott volt és negyedik VB-jére készül) és a többiek szerintem könnyedén kihúzzák gól nélkül Új-Zéland és Szlovákia ellen, az olaszok néha impotens támadójátékát figyelembe véve pedig akár nullázhatunk is az egyenes kiesésig. Persze a fal nem csak belőlük áll, sőt, akárki odaférhet még a kezdőbe. Lássuk a jelölteket!


Denis Caniza

35 évesen, negyedik VB-jén vehet rész. Valószínűleg Dél-Afrikában húzza magára utoljára a guaraník mezét, de ha 2 meccsen pályára lép, akkor megelőzi Roberto Acuna-t a válogatottsági rangsorban, és fellép a második helyre. Jelenleg 96 mérkőzés áll a háta mögött. Ugyan gyorsasága már nem az igazi, a VB-selejtezőkön is csupán 8 mérkőzésen kapott helyet a 18-ból. A posztján Rodriguez vagy esetleg Torres kezdhet.

Paulo Da Silva


A Sunderland játékosa későn érő típus: 2009-ben igazolta le 29 évesen a Sunderland, azonban a védelem oszlopa, átjászhatatlan és remekül fejel. Minden bizonnyal az összes mérkőzésen látni fogjuk, a selejtezők közül is csak egyet hagyott ki.

Julio Cesar Caceres


Egy a két Caceres közül, 14 meccsen 5 sárgalapot gyűjtött a selejzetőkön, azonban Da Silva mellett alapember, remélhetőleg nem fog hiányozni sérülés, vagy lapok miatt. A Brazil Atletico Mineiro-ban játszik jelenleg, miután összebalhézott Riquelmével a Bocában. Egész egyszerűen kijelentette, hogy argentin csapattársa egyes meccseket kb "leszar". Én ki is nézem belőle :)

Dario Veron

11 meccsen játszott, egy kiállítást is összeszedett, megbízható jobbszélső. Bonet pótolhatja, aki középpályásként is bevethető, de Martino bízik Veron-ban.


Aureliano Torres


Jobboldali középpályás, Argentínában játszik és Alcaraz mellett a legfiatalabb a hátvédsorban, mindössze 27 éves. Canizát kiszoríthatja a csapatból, ha az "öreg" esetleg hibázna. Mindösszesen 6 meccset játszott a selejtezők közül.


Claudio Morel Rodríguez

Néhol Morel-ként, néhol Rodríguezként feltűntetett védő a Boca Juniors játékosa és szintén a balhátvéd posztjára pályázik, bár középső védőként is bevethető. 9 meccset kapott a selejtezők során.

Carlos Bonet

Rendkívül sokoldalú játékos, a középpályán és a védelemben is bevethető. Valószínúleg igazi taktikai ember lesz, hiszen adott esetben bármikor feljebb sorolható, ha a meccs állása úgy kívánja. 10 mérkőzésen szerepelt a selejtezők közül, de nem tekinthető alapembernek, inkább amolyan beugró "Jolly-Joker". A védősor egyetlen otthon játszó tagja.

Antolin Alcaraz

A Wigan középhátvédje a szuper-duó mögött nem sok jóra számíthat, Silva egyetlen egy meccset hagyott ki, ezen szerepelt Alcaraz. Még csak 27 éves, minden bizonnyal 4 év múlva a válogatott alapembere lesz, hiszen a többiek addigra már nagyrészt kiöregednek a csapatból.


Egy biztos, hogy ez a csapatrész minden, csak nem rutintalan. Igaz, hogy csupán ketten játszanak Európában innen, de azért a nagy része már megjárt több VB-t is, igaz a legendás hátvédsor mögött főleg a kispadon ücsörögtek. Ettől függetlenül a VB selejtezők remekül sikerültek, a felkészülésen pedig a legjobb négyes még nem állt össze, ezért nem láthatjuk valódi erejüket. Mindenesetre a csoportkörben maximum az olaszok rendelkeznek igazán erős támadókkal, tehát az első mérkőzésen legkésőbb meglátjuk az Albirroja védelmének erejét.

10 komment

Címkék: afrika foci futball világbajnokság védelem dél silva paraguay vb2010 veron caniza caceres bonet

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr452051505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D king 2010.06.02. 20:34:04

Hihetetlen, hogy az origo a csatárainkat, az ns meg a védőinket osztja. Nem értenek azok a focihoz. :)
Jó kis védelem ez, már bizonyította is.

h4ns 2010.06.02. 21:03:02

hat azert a roppant veszelyes gorog tamadojatekbol ne vonjunk le messzemeno kovetkezteteseket :s

D king 2010.06.02. 21:08:06

@h4ns: Nem csak a görögök elleni meccs miatt mondom, ők tényleg nullák. Bár a csoportellenfelek közül csak az olaszok rendelkeznek jobb támadókkal, mint a görögök. A másik két csapatnál még ezek a görögök is jobbak.
Főképp a selejtezőkön mutatott hatékony védekezésre alapoztam azt a kijelentést, hogy jók.(Külön posztot írtam a selejtezőkről.)

h4ns 2010.06.02. 21:46:12

de szerintem te is tudod hogy a VB az teljesen, teljesen mas
3 meccsen dol el a dolog, akarmi lehet.
nemmondom hogy rosszak vagyunk vagy ilyesmi, en azert tartok ettol a csoporttol, rossz emlekek :s

D king 2010.06.02. 21:51:42

@h4ns: Persze, hogy akármi lehet. Akár még csoportelsők is lehetünk. :D
Amúgy persze, egy minimális félsz bennem is van, de nagyon bízom a sima továbbjutásban. Könnyebb csoportot nem tudtunk volna kapni - véleményem szerint.

BVBDortmundLaci 2010.06.03. 00:00:25

Sziasztok Srácok!
Szeretnék gratulálni a bloghoz és csak így tovább!
Kedvenc válogatottam gyerekkorom óta az Albirroja, sztem meglesz a negyeddöntő idén DAFban!
...és ha nevemből nem derült volna ki, Nelson Valdez egy Isten!
VAMOS!!!

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.03. 00:03:21

köszi, mi is reménykedünk, hogy végre történelmet ír a csapat! Szerintem most van esély.

BVBDortmundLaci 2010.06.03. 00:08:19

Így érzem én is :)
Bivaly erős ez a válogatott, ahogy olvasgatom én is az előzeteseket mindig találnak valamit ami nem jó, de sztem a csoportelsőség is meglehet ha az olaszok ellen azzal az önbizalommal teli attraktív focit produkálja a csapat mint a selejtezők során

D king 2010.06.03. 00:56:57

@BVBDortmundLaci: Köszi! Én mondjuk egy másik dortmundit, meg Cardozot favorizálom. De ezen nem veszünk össze. :)

@pyrogate: Ha már történelemírás... Hányszor, de hányszor elgondolkoztam azon, hogy ha nincs Blanc gólja, akkor 11-esek. Ott meg persze Chilavertnek hála, nyertünk volna. És akkor a franciák útján végigmenve döntő is lehetett volna?
Aztán 2002-ben ugyanez, csak Neuville nevét kell behelyettesíteni a francia helyére.
Persze ez csak fölösleges eszmefuttatás.
süti beállítások módosítása