A labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó szervezet (IFFHS) minden évben kihirdeti a legjobb labdarúgók és szövetségi kapitányok névsorát.

A válogatottban brillírozó Justo Wilmar Villar a 17. helyen zárt a szavazáson, szeretett szövetségi kapitányunk, Gerardo Daniel Martino pedig az igencsak előkelő 8. helyen végzett.

Justo Villar minden bizonnyal a válogatottbeli szerepléséért kapta a díjat, mivel klubcsapatában, a spanyol Valladolidban tavasszal kiesett az első osztályból, úgy, hogy a csapata eközben 62 gólt kapott. Jelenleg a másodosztályban szerepel a csapat, és 18 forduló után 26 kapott góllal a 12. helyen állnak.
Érdekességként jegyezném meg, hogy a Valladolidnak Heriberto Herrera személyében a ’60-as években paraguayi edzője is volt már! Az meg ugye természetes, hogy ez a csapat is büszkélkedhet magyar edzővel a történelme során. A ’20-as és ’30-as évek során Plattkó István és Plattkó Károly is betöltötte az edzői posztot a nevezett spanyol csapatnál.

Villar viszont a Világbajnokságon mindössze csak 2 gólt kapott 5 mérkőzés során. Ennél kevesebbet (1 gólt) csak Svájc és Portugália kapott, de ők ezt 3 illetve 4 meccsen érték el. Szintén 2 góllal zárt a 4 meccses Japán és a 7 meccses Spanyolország. Meglepő, hogy a legjobb 16 közé bejutott többi csapat közül senki sem zárt 3 kapott góllal, a többiek legalább 4 gólt kaptak.
Ebből látszik, hogy a világbajnok után Paraguay együttese kapta a legkevesebb gólt a lejátszott meccsekhez viszonyítva; vagyis abszolút nem érdemtelen Villar pozíciója az említett listán.
Külön büszkeség, hogy a második számú európai kupa, az Európa Liga két döntős kapusa, De Gea és Schwarzer is Villar mögött végzett, holtversenyben a 17. helyen. (A kapusról mellékelt képen az a pillanat látható, amikor a világbajnokságon büntetőt hárít.)

 

Martino mester Paraguay világbajnoki pozíciójával megegyező, 8. helyen végzett a szavazáson. Ez azért is jogos, mert ugyan mitől függhetne jobban a szövetségi kapitányok rangsorolása, mint a világbajnoki szerepléstől – a VB évében.
Büszkeség lehet a 48 éves Martino számára, hogy a brazil szövetségi kapitány, Dunga mögötte (a 9. helyen) végzett – egy nagy rivális megelőzése mindig büszkeség!
Gerardo Daniel Martino akár jövőre is rajta lehet a listán, ha a Copa América szereplés az elvárásoknak megfelelően – vagy azt túlszárnyalva – történik.



 

Szólj hozzá!

Címkék: martino villar iffhs

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr802568153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása