Paraguay utolsó felkészülési mérkőzésén 2-0-ra verte a szintén VB résztvevő görögöket. A mérkőzést a rehaklesz blog szerkesztőjével követtük nyomon. Azt ő is beismerte, hogy ezen a meccsen nem érdemeltek győzelmet, bár nem feltétlenül a dél-amerikai henger miatt. Egész egyszerűen a görögök gyászosan játszottak.

Az első félidőben például valószínűleg az otthoni gazdasági híreket figyelték, vagy csak utálnak esőben játszani, de a 9. percben nem  kicsit lemaradtak a paraguay-i támadásról. Santa Cruz kapott labdát tisztán, bevitte a 16-oson belülre, majd átemelte a kapus felett. Igaz, lövése nem volt tökéletes, de a kapufáról kipattanó labdát Barrios és Vera megszelidítette (nagy nehezen), és utóbbi végül sikeresen be is passzolta. A görögök kicsit túlfutottak, érdemes megnézni a kapu mögött (ki tudja mit) reklamáló védőt (plusz ketten voltak a kapuban is).


A görögöknek fel kellett hagyniuk az álmos védekezéssel, azonban többnyire a mezőnyben folyt a játék, nem nagyon jutottak el a kapuig. Nem sokat kellett várni a következő gólunkra, egy bal oldali beadást követően a félpályáról berobbanó Santa Cruz fejelt tisztán, majd a kapusról kijövő labdát Barrios vágta a hálóba. Ez harmadik mérkőzésén harmadik gólja volt. Reméljük folytatja a hagyományt a VB-n is!

A görögök ekkor egy kicsit felébredtek, Paraguay viszont a kétgólós előny tudatában abszolút megnyugodva defenzív stílusra váltott. A támadók megtették a magukét, gondolták, ha már edzőmeccs, akkor a védelem is gyakoroljon. A kék-fehérek ugyan eljutottak pár igéretes akcióig, még lesgólt is rúgtak, azonban Villar és a védelem stabil lábakon állt (néha azért hajmeresztő dolgokat műveltek, remélem a VB-n jobban odafigyelnek).

A második félidőben előkerült vmi svájci kürt is, ami folyamatosan borzolta a nézők kedélyeit, illetve a kép is elment egy időre, de ennél érdekesebb dolog nem történt. Sokak szerint a Vuvuzevához szoktatták a derék játékosokat, nem tudom melyik idegesítőbb...Na jó ez talán jobb, mint a dongó méhek zaja.

A görögök ebben a játékrészben nem hogy felpörögtek volna, inkább csatlakoztak a pihenő piros-fehérekhez, más kérdés, hogy néha egész jó kontrákkal remek beadásokat vezettünk - pár centi mindig hiányzott a tökéletes befejezéshez. Nem játszott se Valdez, se Cardozo, se a védelemből Caceres, tehát nem feltétlenül ez a 11 fog kifutni Olaszország ellen, azonban a mérkőzés képe a néha altató passzolgatások mellett igen biztató a VB-re nézve (végig uraltuk a meccset). Az olasz csapat persze kemény dió lesz, de úgy érzem, ha a csapat nem hibázik nagyot, akkor simán meglesz a továbbjutás, sőt! Talán még történelmet is írhatunk. Korábbi években épp az volt a baj, hogy nem rúgtuk a gólokat, most viszont van legalább 4 nagyon jó csatárunk. Mit is mondhatnék még? Vamos Albirroja!

Jöjjön a VB!

Görögország - Paraguay 0:2
2010. június 2.
Winterthur, Svájc
G: Veron, Barrios

A mi kezdő tizenegyünk:

Justo Villar
Carlos Bonet, Paulo Da Silva, Darío Verón, Claudio Morel Rodríguez
Enrique Daniel Vera, Víctor Javier Cáceres, Cristian Miguel Riveros, Aureliano Torres
Lucas Ramon Barrios, Roque Santa Cruz

Cserék: Edgar Barreto, Edgar Benítez, Antolín Alcaraz, Denis Ramón Caniza, Jonathan Santana, Néstor Ezequiel Ortigoza

 

 

 (tudom, hogy kicsit túlcsúszik a videó, de legalább jó a minősége)

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: afrika foci görögország futball világbajnokság dél felkészülés paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr562052482

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fekete lovag mindig győz 2010.06.03. 10:12:22

 Második, és egyben utolsó felkészülési mérkőzésen Görögország - Paraguay 0-2. Az eredményből is kitűnik, hogy az ellenfél annyira megijedt, hogy győzelembe menekült - de mindez nem menti meg az ethnikit egy Hegyi Iváni magasságokba emelkedő kriti...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása