A VB lázban égve egyre másra jelennek meg az újságok idevágó mellékletei, egyre többet cikkeznek a tornáról, és a televízió sem kivétel ez alól.
Én persze egyből megkeresem a Paraguayra (no meg Angliára és Olaszországra) vonatkozó részeket, és a TV-s beszélgetéseknél is az előbb felsorolt csapatok csoportjainál hegyezem jobban a fülem.
Úgy néz ki, nem csak a Paraguay szurkolók között nagy az egyetértés abban, hogy az Albirroja simán továbbjut a csoportjából!
Amint arról már írtam, a fogadóirodáknál is abszolút esélyes a csapat arra, hogy továbbverekedje magát az F jelű kvartettből. De mi a helyzet a média véleményével?

A Sport1 mindenki által ismert beszélgetős műsorában nem sok szó esett az F csoportról, nagyjából ennyivel intézték el: Olaszország és Paraguay megy tovább. Ennyi!

A szaklapnak nehezen nevezhető Metropol százalékosította a továbbjutási esélyeket, amik így néznek ki: Olaszország 84,3%, Paraguay 73,3%, Szlovákia 38,8%, Új-Zéland 3,6%. Láthatjuk, a dél-amerikai válogatottnak kétszer nagyobb az esélye, mint a tótoknak. Sőt, az esélyek az olaszokét közelítik.
Egy kicsit eljátszva a kerekítési szabályokkal az olaszoknak, és a vörösfehéreknek 100% az esélyük, míg a másik két gárdának 0. Ez így jobban tetszik nekem.
Ugyanebben a kiadványban Détári Lajos szerint „Paraguay és Szlovákia vív majd nagy csatát a 2. helyért.” Ugyan már Döme! Nagy csata? Sima lesz!

A Nemzeti Sport (papíros!) VB mellékletében egy negatívumot megemlítve én a pozitívumot látom: „Ha jól passzoló gárdával kerülnek össze, mint például Spanyolország, elképesztően nehéz meccs vár rájuk.” Ez miért is hangzik olyan jól? A Vörös Fúriával leghamarabb a negyeddöntőben futhat össze a csapat, ami már történelmi tett lenne! Ezek szerint a sportújságnál sem tartják kizártnak ezt? Gondolom, hogy nem, mert különben miért írnák le? Legyen igazuk! Ha nehéz meccs is lesz, állunk elébe!

Ezen kívül akárhol is „járok” a neten, mindenhol hasonló véleményekkel találkozok, akár újságírói oldalról, akár szurkolói oldalról nézem a véleményeket.  És ha mindenki így tudja, akkor miért is alakulna majd másképp a dolog?

Szólj hozzá!

Címkék: foci szlovákia olaszország futball esély világbajnokság új zéland ellenfelek paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr282076047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása