Hírek a csapatról

2010.06.12. 20:33 D king

Közeledik Paraguay első meccse, így egyre többet írnak a csapatról a helyi sajtóban is, legyen az nyomtatott, vagy elektronikus.
Az egyik legnagyobb témát a kezdőcsapat iránti találgatások jelentik. Ez így van szerte a Földön, ám Dél-Amerikában még nagyobb szokott lenni a nyomás (és sokszor a szakértelem is) a média részéről a csapatösszeállítás kérdésében.

A hét elején ez a kezdőcsapat tűnt a legvalószínűbbnek:
Villar - Veron, Da Silva, Alcaraz, Morel - Vera, Riveros, V. Caceres, Torres - Barrios és Santa Cruz.
Amennyiben így állnának fel, a jól megszokott és begyakorlott 4-4-2-es felállásban láthatnánk kedvenceinket. A játékosok személye sem okozhat nagyobb meglepetést, hiszen a selejtezősorozatban és a felkészülési meccseken látottak megalapozták ezt.

Martino mester azonban néhány változtatást eszközölt a csapatban a legutóbbi edzőmeccseken, és a kiszivárgott hírek is változásokat sejtetnek.
Victor Caceres helyett Jonathan Santana, valamint Veron helyett Carlos Bonet futhat ki kezdőként a gyepre az olaszok ellen. És hogy még legyen egy csavar, a kapitány lehet, hogy a 4-3-3 taktikát választja, és ekkor Haedo is pályára lép. Ez esetben Torres kerül ki a kezdőcsapatból, és ebben a felállásban Santa Cruz lép kicsit hátrébb, mert a három csatár közül legvalószínűbben Barrios lesz előretolva, míg a másik két támadótársa hátrébbról indulva robbanhat be a tizenhatos környékére.
Hasonló felállásban a világbajnok brazilokat is sikerült már megverni.

Hétfő, a nagy nap

Mi sem bizonyítja jobban Paraguay futball iránti szeretetét, hogy hétfőn az egész ország meg fog bénulni. Legalábbis ami a gazdasági életet illeti, ugyanis a televízió képernyők előtt nagyon is pezsgő hangulat lesz, mert a legtöbb munkáltató megengedte az alkalmazottainak, hogy korábban távozhassanak a munkából. A helyi hírek szerint a boltok is zárva lesznek a meccs ideje alatt. De ki is akarna boltba menni meccs alatt? A sörök már a hűtőben vannak. Na jó, valaki a kólára szavaz. Nekik ezt találták ki:



Sérültek helyzete
Cardozo helyzete még mindig kérdéses. Noha már legutóbb úgy tűnt, lemaradhat a VB-ről (erről be is számoltunk), most mégis úgy tűnik, pályára léphet Dél-Afrikában. Tacuara (ahogyan a támadót becézik) azt mondta, hogy képes lesz játszani!
Dr. Manuel Aguilar állítása szerint a csatárklasszis csak elővigyázatosságból nem edzett csütörtökön, hogy hétfőn már a kapitány rendelkezésére állhasson. Az ő visszatérése remek hír a szurkolók részére, bízzunk benne, tényleg minden rendben van/lesz!

Rodolfo „Gamarrita” viszont kisebb sérüléssel bajlódik, de nem megsértve a támadó képességeit, ez kevésbé fájdalmas a csapat szereplésére nézve, hiszen az ifjú tehetség csak kiegészítő embernek számít. A világbajnoki pályára lépése még egészségesen sem túl valószínű. Ettől függetlenül bízunk az orvosi stáb eredményességében!
 

Szólj hozzá!

Címkék: foci futball világbajnokság paraguay vb2010 cardozo gamarra

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr142076981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása