Eljött az F csoport talán legfontosabb mérkőzésének napja. Megmondom őszintén, én az összes csoportmérkőzés közül ezt vártam a legjobban. Persze, lesz majd Brazília-Portugália, volt már Anglia-USA találkozó, de most Paraguay legjobbjai Szlovákia nemzeti tizenegyét alázhatják meg.
Azért is tekintek vérmes reményekkel a mérkőzésre, mert mindkét válogatott győzelemre fog törni. A vörösfehérek a csoport első helyét célozták meg, ami abszolúte elérhető közelségbe került, míg a tótok a túlélésért játszanak.


Az olaszok ellen elért döntetlen sokak szerint meglepő volt – de én erre számítottam, a tippmixen is erre tettem. Igaz, hogy egy döntetlen is azt jelentené most, hogy félig-meddig megvan a nyolcaddöntő, de ismerjük el: Hollandiával szemben kevesebb esély lenne kiharcolni a történelmi negyeddöntős szereplést. Sokkal jobb lenne egy szervezetlen védelemmel felálló Dánia, vagy egy támadásban nem túl erős Japán.
Szlovákia számára viszont csak a győzelem elfogadható, mivel legvégül azokkal az olaszokkal játszanak, akiknek szintén győzni kell azon a találkozón – és addigra már sikerül is nekik felpörögni, hogy ezt teljesítsék. Egy döntetlen a kiesést jelentené nekik, ezzel tisztában vannak. A saját becsületükért is küzdenek, mert az új-zélandi döntetlen után az egész ország nekik esett. Ezen szeretnének most változtatni.

Mire számítok a találkozón?
Szlovákia az első perctől kezdve rá lesz kényszerítve a határozott támadójátékra, amit valószínűleg sárga lapok tömkelege fog kísérni. Amennyiben nem támadnak végig, akkor önmaguknak ássák a sírt, de ha támadnak, akkor is így tesznek. Mást viszont nem tehetnek, és erre a kiszámítható játékfelfogásra simán felkészülhet Martino. Miért is prognosztizálom ezt az óvatoskodó első forduló után? Csak mert láttam a második forduló eddigi meccseit is. Itt már mindenkinek támadni kell, ha nem akar kiesni. A kezdeti óvatosság legalább az egyik fél részéről fejetlen támadásokba csap át, ha nem kezdték már alapból úgy a meccset (lásd Kamerun-Dánia).

Paraguay fiai a híres védelmükkel persze hatástalanítják a vérszegény támadásokat. A VB újonc ettől egyre jobban elveszti önbizalmát, és talán a fejét is. Ebben a meccsben is benne van egy piros lap, ami amúgy is elég gyakori a Világbajnokságon. Az Albirroja megmutathatja a híres kontráit, ami az olaszok ellen sajnos hatástalan maradt. De nem csak kontrákra számítok! Ezen a véleményen vannak a külföldi szakírók is, akik most háromcsatáros felállást prognosztizálnak. Ezzel elérhető, hogy az ellenfél a kapuja elé legyen szögezve – ebben szintén benne van a kiállítás lehetősége.
Martino legényei nem fogják elkövetni azt a hibát, amit a soros ellenfelük elkövetett az óceániaiak ellen. Amennyiben megszerezzük – márpedig megszerezzük – a vezetést, akkor tovább fognak nyomni, minél több gólt szerezve, mivel a gólarány élet-halál kérdéssé vált számukra a továbbiakat tekintve.
Én egy 3-0-s győzelemre számítok – de ha „csak” 2-0 lesz, az sem baj, mert akkor majd Új-Zéland ellen lehet ráhajtani Barrioséknak a gólkirályi címre.
A mostani találkozó kapcsán bizakodásra ad még okot az is, hogy legfiatalabb paraguayi kerettag is idősebb, mint Szlovákia.

És mások mire számítanak?
A fogadóirodák az első fordulót figyelembe véve egyre inkább olasz-paraguayi továbbjutást valószínűsítenek. Szlovákiát nem csak én írtam le…
A paraguayi győzelem a legvalószínűbb ezen a találkozón, a döntetlenre mutatkozik még reális (de csak kicsinyke) esély. A tótok győzelme hivatalosan is minimális sansszal bír. Ámen!

A múltkori előzetes kezdőcsapat nem teljesen stimmelt a ténylegessel, így egy másik forrásból táplálkozva írom le a mostanit. Remélem ez jobban be fog jönni, mert ezzel én is kibékülnék – a három csatár miatt.
Villar - Bonet, Da Silva, Alcazar, Morel - Vera, Caceres, Riveros - Santa Cruz, Haedo Valdes, Barrios

Az ellenfél várható tizenegye:
Mucha - Zabavnik, Skrtel, Durica, Cech - Weiss, Strba, Hamsik, Stoch - Vittek, Sestak

Reményeim szerint most két ország fog Paraguay sikereiért szorítani! (A dél-amerikai állam mellett Magyarország is.) Bloggertársammal megint közös meccsnézést terveztünk, a lassan törzshelyünké váló Grundon. (Ami után, még a mai nap során újabb írással jelentkezünk.) Reményeink szerint a közönség nem lesz megosztott, és egy emberként fog az Albirroja sikeréért szorítani! Jó – és eredményes – szurkolást mindenkinek!
Fuerza Paraguay!!!!!!!



 

11 komment

Címkék: foci szlovákia futball világbajnokság paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr352095340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.20. 12:34:46

A legfontosabb meccsünk lesz, meg kell nyerni!!! Rohamra, fiúk:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.20. 12:41:59

Jó poszt de azért küzdünk, hogy a meccs végén legalább akkora respektet kivívjunk nálatok, h a nemzet szót nem teszed idézőjelbe legközelebb, ha Szlovákiáról írsz! :P

Suomi&Anaheim 2010.06.20. 12:42:40

Vamos Paraguay !!!!! Mindenképpen győzni kell, mert bizony Hollandia talán nagy falat lenne a 16 között... De azt hiszem egyértelműen jobbak vagyunk a szlovákoknál, a játék minden területén, az egyedüli veszély Hamsík, és talán a kis Weiss, de a paraguayi védők mind 10-20 kg-val nehezebbek és 1-2 fejjel magasabbak a szlovák srácnál, ráadásul gyorsabbak is.

Hajrá Paraguay!!!!!!!!!!!!
Amúgy örülök, hogy Paraguay sokak számára szimpatikus csapat, és hogy nem is vagyunk oly kevesen, akik értük szorítunk, de azért kár, hogy valaki elsősorban Szlovákia ellen szurkol, és idézőjelbe sem illik tenni a nemzeti szót - Szlovákia „nemzeti” tizenegyét- vagy esetleg csináljon a kurucinfó is fociblogot ott, ez elmenne...Eddig színvonalasnak látszottak az írások, kár az ilyenekért...
Fuerza Paraguay!!!!!!! Jó szurkolást

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.20. 12:48:45

@Suomi&Anaheim: ez a nemzeti szójáték csak egy apró fricska, cikizzük egymást a bloggertársakkal nincs ezzel szerintem gond:) Tiszteljük az ellenfelet, bár nem kedveljük őket, és valóban, ezen a meccsen sokan ellenük szurkolnak, de majd a mérkőzés után meglátják: Paraguay van olyan csapat, hogy legközelebb már "direktbe" nekik drukkoljanak

D king 2010.06.20. 12:49:20

@Csehszlovák Kém:
@Suomi&Anaheim:
A békesség végett, valamit az olvasók nyugalma kedvéért JAVÍTVA. Hogy megmaradjon a színvonal. :) (Adunk az építő jellegű kritikákra.)
JÓ SZURKOLÁST!
VAMOS PARAGUAY!

D king 2010.06.20. 12:53:23

@pyrogate: Pontosan! Elsősorban nem Szlovákia ellen kell szurkolni, hanem Paraguaynak. De azért a lakosság nagy része tudjuk, hogy miért, és kinek fog szurkolni. Elégedjünk meg ezzel egyenlőre. :) Majd meglátják, hogy milyen nagyszerű is a vörösfehérek csapata!

Suomi&Anaheim 2010.06.20. 12:58:39

@pyrogate: igen ez rendben van, ha mindenki viccnek veszi. Úgy olvastam együtt nézitek a meccset, hát akkor ott elférnek az ilyen kijelentések, de ez egy jó kis blog, sokan olvassák, nem kizárólag ti bloggerek, így az olvasók közül lehet, -legalábbis remélem- hogy sokakat zavar.
D king-> köszi, hogy javítottad, jó szurkolást mindenkinek,
Vamos Paraguay !!!!

Még_mit_nem! 2010.06.20. 15:36:03

Epic win! Vamos Albirroja! :)

h4ns 2010.06.20. 15:45:25

varatlanul lelektelenul jatszottak a szlovakok, igy siman lehoztuk 2vel
santa cruz alkalmatlan arra hogy lefejelgesse a labdakat valdeznek barriosnak, remelem kiwik ellen elfelejtjuk ezt a fajta tamadasepitest
tobb felpassz kell valdezra meg barriosra, naluk jo helyen van a labda, passzolni es 1-1ezni is tudnak.
vedelem es kozeppalya jo, valahogy megkell oldani hogy a 2 csatart is bevonjuk a jatekba, elso golt is ebbol szereztuk.
hollandokat el kene, es egyre tobb esely van arra hogy el is keruljuk
fuerza paraguay!!

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.20. 15:56:19

@h4ns: szerintem Santa Cruz jó volt elöl, cselekkel megbolondította párszor a védelmet. Azonban a támadásoknál Valdeznek többet kéne visszalépnie és labdákat osztogatnia, szerintem ez most egyelőre nem volt rossz, de lehetne jobb.
ami kiakasztott, hogy a középpályás Vera volt a legtámadóbb ember, Barrios pedig a második félidőben elhalt a 16-os vonalán a védők között.

de hamarosan lesz elemzés:)
süti beállítások módosítása