A két legfontosabb feladat Paraguay számára: nem lebecsülni a soros ellenfelet és megpróbálni ráerőltetni a saját akaratot az óceániaiakra. Amennyiben ezeket szem előtt tartják, és meg is valósítják kedvenceink, akkor a másik mérkőzésre nem is kell figyelni. Szerencsére a csapat sorsa a saját kezében van. Ezt meg kell becsülni, és élni kell vele!

Sajnos négy éve a csoportkör után a csapat utazhatott haza Dél-Amerikába, de most várniuk kell még a családtagoknak, hogy újra személyesen találkozzanak szeretteikkel. Hacsak nem váltanak ők is jegyet Dél-Afrikába. Megtehetik, de a szállást is foglalják le jó hosszú időre, mert úgy néz ki, megtetszett az afrikai szafari a válogatott tagjainak. Először egy igazi nagyvadra, Olaszországra vadásztak több-kevesebb sikerrel, utána a könnyebb zsákmányt már játszi könnyedséggel sikerült legyűrni. Most egy olyan vad lesz a célpont, amelyet előzetesen mindenki lebecsült. Egy kiwi nem tud repülni, nem is méretes zsákmány, de mégis… Megsebezni sikerült már másoknak is, de még életben van!
Én viszont ebben is bízok! Az első két csata eléggé kiszívhatta az erejüket. És én elsősorban nem a fizikai fáradtságra gondolok. Mindkét ütközetben remekül hajtották végre azt, amit a kapitányuk elvárt tőlük, sőt, még túl is teljesítették! Vajon harmadjára is összejön nekik a csoda? Nem hinném.

Már ez a teljesítmény is több mint megsüvegelendő. Ne feledjük azonban, hogy ezzel ők is tisztában vannak. Mármint azzal, hogy mekkora teljesítményt értek el. Szerintem már eléggé kiünnepelték magukat, jóllaktak ennyi sikerrel, és saját magukat hozták nehéz helyzetbe, már ami a mentális terhelést illeti. Eddig az esélyesség terhe nélkül rugdoshatták a bőrt, semmiféle elvárás nem nehezedett rájuk, még saját hazájukból sem. Most viszont a továbbjutás is karnyújtásnyira van nekik. Ezzel a teherrel még sosem kellett szembesülniük ezeknek a játékosoknak, akik a csapatukban is a stabil középmezőnyben keresik kenyerüket, semmiféle teljesítménykényszer nélkül. Jó, az tény, hogy Vanuatu és Új-Kaledónia ellen minden meccsen az esélyesség nyomhatja őket, de ez azért mégsem ugyanaz. Bár néha még ez is nagy falat nekik - a selejtezősorozat utolsó meccsén otthon szenvedtek vereséget a Fidzsi-szigetek csodacsapata ellen (0-2)

Paraguay tanult Olaszország és Szlovákia hibáiból, 90 percig a pályán lesznek. Nem úgy, mint a szlovákok, akik az utolsó 20 percben már csak testi valójukban voltak a szép zöld gyepen, és nem is úgy, mint az olaszok, akik azt hitték elég, ha csak a második félidőben produkálnak valami focifélét.
Nem, Paraguay tudja, hogy az egész meccsen komoly összpontosításra lesz szükség. Martino mester szerencsére rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyekkel el tudja ezt érni. Az olaszok ellen is az utolsó percig űzte a csapatát, csatárra csatárt cserélt, elérve a frissesség fenntartását.
Most is bízok benne, hogy képes alkalmazkodni az ellenfél játékához, de pont annak elérése végett, hogy a csapat a saját játékát játszhassa. Az viszont biztos, hogy keményen, agresszíven - de nem durván! - kell játszani ma. A csatárok is kellőképpen feltüzeltek, az első két mérkőzésen nem sikerült még gólt szerezniük. Itt az idő a javításra! Szerintem végre a befejező csatárok is saját találataikat ünnepelhetik, sikeresen áttörik a kiwi-bunkert.

A várható kezdőcsapat Új-Zéland ellen:
Villar - Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel - Vera, Caceres, Riveros - Barrios, Valdez, Santa Cruz

Az olyan mérvadó külföldi szakoldalak, mint például az espn.com, vagy a goal.com (és a szurkolók nagy része is) egyaránt 1-0-át tippelnek a meccsre. Én azonban bízom benne, hogy 2-0, vagy 3-0 lesz a mérkőzés, a fiúk nem állnak meg egy gólnál! Bár ha csak soványka egygólos győzelemmel sikerül kiharcolni a csoportgyőzelmet, akkor sem lesz probléma, majd a nyolcaddöntőben beindul a Barrios-henger! És ha már Barrios nevét említettem: az előbb említett oldalak őt emelik ki – Riveros mellett -, akire ezen a találkozón figyelni kell. Vagyis nem csak én vagyok felé komoly elvárásokkal.
Vamos Barrios; Fueeerza Paraguay!!!
 

2 komment · 1 trackback

Címkék: foci futball világbajnokság új zéland paraguay vb2010 barrios

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr672106422

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT "HYPOS FERI" 2010.06.24. 14:48:15

 Június 22-én este elhunyt a közelmúltban agyvérzéssel kórházba szállított Karsai „Hypós” Feri, az Üllői úti stadion II-es szektorának egyik alapító tagja, az ugyancsak már elhunyt Simon Tibor barátja – közölte a Ferencváros...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NGL 2010.06.24. 14:35:04

remélem mind két csapat továbbjut a csoportból az olaszok meg elnyerik méltó jutalmukat!

pakesz (törölt) 2010.06.24. 15:56:07

"A Kiwi egy román és magyar felhasználóknak szánt Linux operációs rendszer ."

mi van a romanokkal?
süti beállítások módosítása