Túl vagyunk három meccsen, de legalábbis a csoport küzdelmeit már túléltük, elérkezett hát az idő az értékelésre. Igazi erőpróbára eddig maximum Olaszország állította a fiúkat, de ők később bebizonyították: nem túl acélosak. Ergo Japán még nem láthatta, mit tud  igazán ez a paraguay-i válogatott. Egy kis egyéni véleményem következik a játékosainkról, így a kevésbé tájékozottak is megtudhatják: ki milyen formában várja a találkozót. Japán kémek kíméljenek:) Albirroja fanok: lehet egyetérteni, és lehet hevesen tiltakozni. Mivel Magyarország a "tízmillió szövetségi kapitány országa", így azt hiszem amennyire én nagy szakértő lehetek, úgy Ti is ugyanúgy megtehetitek ezt. Paraguay válogatottja következik apró részekre lebontva:

Justo Villar

Kapusunk egyetlen egyet hibázott, ám ezen kívül végig magabiztosan védett. Igaz, valljuk be, sokat nem kellett mutatnia: Új-Zéland nem találta el a kaput, míg Szlovákia ellen is csak egyszer kellett tornáznia. A hiba nem jellemző rá, tehát valószínűleg Japán ellen bravúrokkal mutatja meg: méltó utódja Chilavertnek.
Osztályzat: 6

Antolín Alcaraz

Az olaszok ellen gólt szerzett, Szlovákia ellen pedig megbízhatóan takarított (igaz, az északi szomszédok nem sok kreativitást mutattak elől). Új-Zéland ellen pihentette a kapitány. Nagy formában van!
Osztályzat: 7

Paulo Da Silva

Alcaraz mellett helyezkedik el a védelem közepén, szintén rengeteg tett azért, hogy csak egy gólt kapjunk eddig a három meccsen. Keveset szabálytalankodik, remekül fejel, igazi vezéregyéniség. Nem véletlenül játszik a Sunderlandben.
Osztályzat: 7

Claudio Morel Rodriguez

A bal oldali hátvéd végigjátszotta az összes mérkőzést, stabil tagja a csapatnak. Néha azonban megjátszhatatlan, a beadásai pedig nem mindig sikerülnek jól. Az biztos, hogy a szabadrúgásoknál és szögleteknél van pár érdekes formáció a tarsolyában (mint Új-Zéland ellen megmutatták), azonban nem tudja úgy rúgni őket, mint a japánok - ha Torres pályán van, sokkal veszélyesebbek a pontrúgások. Van amikor remekül játszik tíz percig, majd eltűnik a mezőnyben.
Osztályzat: 6

Carlos Bonet

Új-Zéland ellen a rutinos Caniza kezdett a helyén, ám ez inkább ajándék volt az öregnek, mint büntetés Bonet felé (gyerekek, mondjátok már meg, most akkor "bonet" vagy "boné"? Szerintem utóbbi...). A jobb szélen Morelhez hasonló rapszodikus teljesítményt nyújt: védőmunkájával nincs baj, előre azonban nem játszik szerintem a legjobb hatékonysággal
Osztályzat: 6

Denis Caniza

Negyedik VB-jén is pályára léphetett, és amíg bírta erővel, addig küzdött is rendesen. Nagyon túl akart szárnyalni mindenkit a kapuralövések számában, de könyörgöm, Denis, néha passzolj! Az Istenért, nem kell mindent ráküldeni, mindenhonnan. Ettől függetlenül ha a szerkezeti átalakítások indokolják (V. Caceres el lesz tiltva, Bonet pedig bevethető középpályán, helyére mehetne az öreg), akkor Martino számíthat rá. Kérdés, hogy a japánok "Honda-gyorsaságú" játékosai ellen mire menne.
Osztályzat: 6

Julio Cesar Caceres

Alcarazt pótolta az utolsó meccsen, de szerintem gyakran pontatlan volt - mentései rendre ellenfélhez kerültek, illetve többször is lemaradt az emberéről. Új-Zéland ellen ez nem gond, de a nyolcaddöntőben én inkább pihentetném. Arra biztos jó, hogy a riportert idegesítse a hosszú nevével. Mondjuk legközelebb a nyolc között, ahol Victor is játszhatna már.
Osztályzat: 5

Aureliano Torres

Érdekes, mert véleményem szerint jól játszott Olaszország ellen - például adott egy gólpasszt -, amivel azonban ki is játszotta magát a kezdőcsapatból. Ha két csatárral állunk fel, akkor minden bizonnyal ott lesz a pályán, ha hárommal, akkor maximum csereként bizonyíthat. Új-Zéland ellen adtam volna neki lehetőséget, mondjuk Riveros helyett, aki pihenhetett volna. De ha nem, hát nem. Jól csavarja a szabadokat és szögleteket, csereként jolly-joker. Ha épp nem csatár kell.
Osztályzat: 6

Victor Caceres

A védők előtt amolyan szűrőként játszik, a csapat egyik leghasznosabb tagja. Sajnos sokat szabálytalankodik - két sárgát is összeszedett, így kedden nem gyűlik meg a baja a sárgákkal (akarom mondani, japánokkal - nézzétek el nekem, a kommentátor is megejthette ezt a szóviccet). Reméljük, a negyeddöntőben még látjuk. Én nagyon szeretném, ha még játszana ezen a VB-n, ugye ti is?
Osztályzat: 6,5

Christian Riveros

A Sunderland friss szerzeménye egyelőre nem mutatta meg a valódi tudását. Igaz, ha így is vágott már egyet, akkor azért annyira béna sem volt. Csak valahogy nem éreztem benne a pluszt. A bal oldalt inkább Valdez ment a labdákért, középen pedig a csatárok vették el tőle a helyet. Talán azért nem hajt annyira, mert neki már megvan a tuti angol szerződés? Nem hiszem. Gyerünk Christian, mutasd meg!
Osztályzat: 5,5

Enrique Vera

Volt 2,5 jó meccse, gólt rúgott, Szlovákiának akár kettőt is vághatott volna. Szerintem a VB paraguay-i felfedezettje, nálam egyelőre a legjobb. Remélem a lendület megmarad és nem esik vissza, mint a kiwik elleni második félidőben. Magyarázzuk azt inkább azzal, hogy nem kapott labdát. Passzoljatok neki, fiúk!
Osztályzat: 7,5

Jonathan Santana

Fél órát kapott az olaszok ellen, de nem váltotta meg a világot. Sőt. A meccs után pár nappal még ki is jelentette, hogy nem érzi magát paraguay-inak. Háát. A játéka alapján nem is tűnik annak.
Osztályzat: 4,5

Nelson Haedo Valdez

60-70 percet játszott minden mérkőzésen, szerintem nem is rosszul. Igazság szerint kicsit hátrébb kezd, mint a Dortmundban, ergo sokszor nem kerül helyzetbe. Nagyon küzd, nagyon akar, nekem szimpatikus ahogy játszik. De összesen 4 kapura lövés egy támadó középpályástól nem sok. Remélem jobban kijön majd a lépés Japán ellen.
Osztályzat 6,5

Lucas Barrios

A torna előtt mutatkozott be a válogatottban, 3 hét alatt 3 meccsen 3 gólt lőtt, már-már Priskin-féle magasságokba emelkedve (jó, ne túlozzunk, a magyar játékos 6-ból 6-t ért el:) ). Sajnos a folytatás is hasonló, azóta nem talált be. Igaz, amíg a csapatnak megy, addig nem zavarja a gólképtelensége. De Lucas, könyörgöm! Hatalmasak a cseleid, ragyogó passzokat adsz, de durrants már egy gólt! Elég, ha bepattan rólad! A szlovákok elleni gólpassz tanítani való volt. Új-Zéland ellen az ESPN szerint a mérkőzés legjobbja volt. Ez inkább a találkozóról mond el sokat (25 percet játszott Barrios)
Osztályzat: 6,5

Roque Santa Cruz

Egy szép lövés Szlovákia ellen, pár szép csel és más semmi. A csapat legnagyobb sztárja többen van a földön, mint lábon. Ráadásul félti a lábát, nem ütközik rendesen. Roque! Te vagy fél Paraguay példaképe! Évente egy-egy gól nem elég ezen a szinten...Legalább küzdj rendesen! Tudjuk milyenek a képességei, talán még megvillanthatja.
Osztályzat: 5,5

Oscar Cardozo

Hősiesen segítette aranyhoz a Benficát, azonban teljesen elkészült az erejével. Néha úgy tűnik, mint ha azt sem tudná, hogy hol van. Reméljük valaki szól neki, hogy ez bizony nem edzés, hanem a VB, mert sokkal, de sokkal többet tud annál, mint amit mutat.
Osztályzat: 5

Edgar Benítez

Nem játszott sokat, de Santanaval ellentétben sokkal többet mutatott. Volt egy remek beívelése, sok jó csele. Tekintve azonban a csatársor életkorát, vagy sokat kell fejlődnie, vagy pár évet várnia, hogy a kezdőben kapjon helyet. Persze a fiatalos lendületre mindig szükség van és Benítez nem vallana szégyent, ha pályára kell küldeni.
Osztályzat: 6

Az említett játékosokon kívül Edgár Barreto 3 percet töltött eddig a pályán, Gamarra, Verón, Ortigoza és a két cserekapus azonban még nem szerepelt egyetlen percet sem a VB-n.

Kedden pedig hajrá Paraguay!

6 komment

Címkék: foci japán futball világbajnokság értékelés nyolcaddöntő paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr742113270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.27. 15:01:22

"Igazi erőpróbára eddig maximum Olaszország állította a fiúkat"

Legföljebb erőpróba elé.
Aki ennyire nem bírja a magyar nyelvet, miért akar írni?
A vesszőt pedig nem sormintának találták ki. Megfelelően kéne használni.

A paraguayiak egyébként szimpatikusak.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2010.06.27. 16:04:26

Villarnak szörnyű kirúgásai vannak. Sok az a 6 pont.

1kutya 2010.06.27. 17:59:27

Caniza-t a japánok elleni meccsen max az uccsó 10 persze szabad csak beengedni, mikor már legalább 2-0-ra vezetünk, addig Bonet.

a többi stimmel!

@orangeman: viszont mindent véd, amit lehet! nem lehet minden kapus Chilavert!

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.28. 00:09:04

Nálam Da Silva a nyerő, még az első meccsen mutatott roppant megbízható védőmunkája miatt. Amúgy korrekt elemzés, de kedden szétütjük a japókat! :D
Fuerza Paraguay! \o/

h4ns 2010.06.28. 00:54:50

kellemes meglepetes volt valdez jateka, 4eve asszem roquevel versenyzett a torna alibi jateka dijaert, amit ugylatom santacruz baratunk ezuttal is be akar soporni.
a lesajnalt kozeppalya pedig a legerosebb csapategysegunk volt eddig
japan ellen valdezzel es barriossal kezdenek.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.28. 01:00:52

@h4ns: így van, én is meglepődtem a középpályán, azonban sajnos a csatárok gyengeségének az is oka, hogy nem kapnak elég labdát.

@Hajrá, Fő- és Albánia!: ez szurkolói blog, pár sör után ilyen remekül fogalmazok. Így is marad;) Illetve a sörök száma csak szaporodik majd.

Egy felhívás akkor már: Kedden a Szabadság téren fogunk szurkolni, gyerteeeek :)
süti beállítások módosítása