A papírforma nem Paraguay mellett szól. És??? Új-Zélandot, vagy Szlovákiát érdekelte ez? Vagy éppen minket az olaszok elleni nyitómeccsen? Nem!
És most feltartott kezekkel kéne kimenni a pályára? Nem!
Van-e esély egy újabb csodára? IGEN!

Először is tisztázni kell, hogy EZ a spanyol válogatott nem az a spanyol válogatott, amely két éve EB-t nyert, mint ahogy a VB címvédők sem a négy évvel ezelőtti csapatukat vonultatták fel. Még akkor sem, ha a nevek megegyeznek a mezek hátoldalán.

A spanyol válogatott játéka nem az igazi, akadozik. Ez már Svájc ellen is kiütközött, és habár győztesen távoztak Honduras és Chile elleni mérkőzéseik után, nem voltak meggyőzőek. Portugália ellen meg egyenesen elszomorodtam a játékukat látva. Az addig rendben van, hogy labdabirtoklásuk meggyőző volt, és hogy szinte végig támadtak. De hogyan? A kevésbé szakavatott szemek is rájöttek, hogy átlövésekkel lenne érdemes próbálkozni. A pályán lévőknek elég sok időre volt szükség, hogy ráébredjenek erre. A beadások erőltetése is csak akkor lenne célravezető, ha lenne olyan játékos, aki a labdákat befejeli. A középpálya gyorsasága sem az igazi, hiányzik az igazi kreativitás.
Senna két éve jól ellátta a feladatát, amivel most Busquets nem képes megbirkózni. Meglátszik a csapaton, hogy jórészt Barca és Real játékosok alkotják a csapat magját, akiket a ritka fárasztó bajnoki idény kitikkasztott.
A védelemben Puyol néha Cannavarot idézni – a mostani! -, és ez nem túl nagy bók jelenleg. Ramos erősen maga alatt teljesít, de a védelemben mégis Casillas jelenti most a gyenge pontot, rengeteg bizonytalansága van.
A csatárszekcióban csak Villa ér valamit – ok, ez a valami nagyon is sok. Minden jóérzésű spanyol szimpatizáns Torres lecseréléséért könyörgött az eddigi találkozókon, és nem valószínű, hogy éppen a negyeddöntőben talál rá a góllövő cipőjére.

A képlet viszonylag egyszerű: Villát hatástalanítani kell, valamint a védelemben egyetlen hibát sem szabad véteni.  Ami a nehézséget jelentheti, az a góllövés. Amire viszont lehet építeni, azok a kontrák. Elég egyszer hibázniuk hátul a spanyoloknak, és valóra válhat a tippem: 1-0 Paraguaynak!
Kicsit racionálisabb gondolkodásmenettel van esély egy újabb 0-0-ra, amit egy újabb büntetőpárbaj követ majd. Casillas formán kívül van, a játékosok egy döntetlen után döbbenten, zavarodottan állnak oda a labda mögé. Paraguay fiai viszont újra magabiztosak lesznek!


Ilyen lehetősége nem sokszor adódik egy országnak, Paraguaynak konkrétan ez az első alkalma, hogy a négy közé verekedje magát. Ez álomszerűnek tűnik, de arra mennyi sansz volt, hogy Új-Zéland veretlen marad? És hogy Olaszország (még egy gyenge Olaszország is) kiesik a csoportkör végeztével?
A foci nem az esélyekről szól, ezért is szeretjük! Bele kell adni mindent, még erőn felül is! Meg kell szakadni, ha kell önfeláldozó mentésekkel belevetődni minden labdába, plusz tüdőket növesztve végigszántani a pályát 90 (vagy 120) percen keresztül.
Én tudom, hogy milyen egy iskolát, egy kerületet, egy várost, – sőt, egy nemzetközi ifjúsági fesztivál résztvevőjeként egy mini-világbajnokságon – egy országot is képviselni. Ilyenkor az ember arra is képes tud lenni, amire normális körülmények között nem. Most milliók várják ezt 23 vörös-fehér csíkos mezbe öltözött labdarúgótól. Ha ki is kapnak, de ezt úgy teszik, hogy mindent beleadnak a meccs folyamán, akkor igazi HŐSÖK válnak belőlük. A legújabb, híressé vált Nike reklámban CéRoninak állítanak szobrot, Cannavaronak szól a dal, és Rooney után tömegével kapják a Wayne nevet a srácok. Ez a reklám…  A valóságban azonban a Lucas név lehet a sláger, Villarnak állíthatnak szobrot, és Martino mesterről írhatnak hőskölteményt. Közel vannak ehhez, sőt, már így is számíthatnak arra, hogy utcákat neveznek el róluk, és életük végéig ingyen sört ihatnak bármelyik honi kocsmában.

Jöjjön a spanyol Armada, csak ne féljetek fiúk! Bátran előre!
Talán ez az utolsó alkalom, hogy kedvenceinknek szurkolhatunk ezen a tornán, vagyis mindent bele; zúgjon a Vamos Paraguay, rekedjünk be a sok Fuerza Albirroja kiáltástól! És merjünk nagyok lenni – mi a vágyainkkal, a kivetítők és a tévékészülékek előtt ülve/állva/ugrálva, és a játékosok is a tudásukkal a világot jelentő szép zöld gyepen.
„Kedvesem, jöjj velem! Ez a harc lesz a végső.” Énekelte a Republic. Mindannyian azért szorítunk, hogy ne ez legyen a végállomás a válogatott számára, de a legjobb négy között már mindkét találkozó csak jutalomjáték – még ha elég komoly is a tét. És ha nem is lehetünk ott Dél-Afrikában, mindannyian tartsunk a csapattal, szurkoljuk ki a csodát!
Fueeerzaaa Paraguaaaaay!!!!!

(mi is nagyon várjuk a mérkőzést, de leghamarabb csak hétfőn tudunk értékelni, szomorkodni, vagy ünnepelni - addig is kitartást srácok!)

7 komment

Címkék: foci spanyolország futball világbajnokság negyeddöntő paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr252119934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

h4ns 2010.07.03. 15:51:12

szamomra mar a 8ba kerules is oriasi orom volt, ha tetszik nekem elfogyott az etvagyam, a pocsek utolso 2 meccsen mutatott jatek miatt. bizok a tisztes helytallasban, ha megis mi megyunk tovabb kegyetlen nagy ivaszatba fog torkollni az este :D
fuerzaaaaaa

wally's · http://allwhites.blog.hu 2010.07.03. 21:29:37

kezd felértékelődni az új-zélandi nulla-nulla, mármint kiwi részről, Hajrá paraguay.

Takagi 2010.07.03. 23:07:03

Nagy meccs volt, minden dicséretet megérdemel a csapat. Sajnálom Cardozo-t, sajnálom Villart, hogy ilyen védésekkel nem juthatott a 4 közé, a védelem a világ legjobbja, a csatársor sajnos ma sem bizonyított, mi lett volna ha Alcaraz, Da Silva, Riveros rúgja a büntetőt!? Mi lett volna ha, a meccsre, nem egy ilyen bírót küldenek, mi lett volna ha nem Paraguaynak szorítottam volna. Egy biztos, most nagyon csalódott és elkeseredett vagyok, most nem cserélnék a paraguayiakkal! Szép volt fiúk, mindent köszönünk nektek, négy év múlva újra lehet bizonyítani, hogy a világ legjobbjai között vagytok!
Viva la albirroja!

bsteve 2010.07.04. 01:12:56

Mókás dolgok zajlottak a pályán :))

nem épp tehenek meg gorillák, bár ilyet is lehet látni:
www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8

Ez még Maradonát is felvidította volna

Player 1 2010.07.04. 09:42:33

Szerencsével nyertek a spanyolok, egyenrangú volt velük Paraguay.

Lats 2010.07.04. 11:01:08

Sajnos csak ismételni tudom magamat... Számomra érthetelen Cardozo és Santa Cruz favorizálása. Miközben a csapat többi része kiválóan teljesít ők gólt eddig nem szereztek, nem ütköznek a labdákért és nem eléggé agilisak.

Meggyőzősdésem hogy Bariossal és Valdezzel a csatársorban(no persze +Vera középen) kiharcolta volna Paraguay a győzelmet.

Súlyos taktikai hibának tartom függetlenül attól, hogy Cardozo hagyta ki a 11-est és ha nem mozdul a labdára talán Valdez szabályos góljánál sem fújják be a lest. Nem is beszélve arról, hogy konzekvensen a Paraguayi 11-est is újra kellett volna rúgatni a bemozdulásokért.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.07.04. 17:10:53

igen, sajnos a csatársor csődöt mondott a VB-n. De sebaj, a Copán megmutatjuk:)
süti beállítások módosítása