2010 okóber 9-én Ausztrália legjobbjai ellen egy szoros mérkőzésen 0-1 arányban szenvedett vereséget a dél-afrikai válogatott. Paraguay kapuját ezúttal Diego Daniel Barreto védte, aki csak egyszer, az 53. percben kapitulált. Ekkor a Blackpool védője, David Carney ballábas lövése utat talált Barreto kapujába.

A Galatasarayos Harry Kewell és az Evertonos Tima Cahill által szervezett auszi támadósor kemény nyomás alatt tartotta a védelmet, de az keményen ellenállt a heves támadásoknak. Ez első sorban a jól-szervezettségének volt köszönhető.
A paraguayiak támadásai elsősorban Haedo Valdezre épültek. Habár a remek képességű támadónak nagyon megy az idén az új klubjában – a Hercules színeiben a Barcelona ellen duplázott is -, ma nem tudott túljárni a rutinos Schwarzer kapus eszén.
Az ausztrálok nemrégiben kinevezett kapitánya - Holger Osieck – elégedett lehet eddigi teljesítményével. 2 győzelem mellett egy döntetlent ért el első három mérkőzésén. Ráadásul a közönség szimpátiáját is maradéktalanul elnyerte, mivel a támadófutballt favorizálja.


A vörös-fehérek összeállítása így nézett ki:
Diego Barreto - Carlos Bonet, Paulo Da Silva (c), Dario Veron, Claudio Rodriguez (Cesar Benitez 81) - Hernan Perez, Derelis Orue, Cristian Riveros, Victor Caceres - Newstor Camacho, Nelson Valdez (Federico Santander 76)


Most pedig következzen egy örömteli hír azoknak, akik a VB utolsó csoportmeccsén bosszankodva vették tudomásul, hogy a csapat nem tudta megverni Új-Zéland válogatottját.
A csendes-óceániai túra során az ausztráloktól elszenvedett veresége után Paraguay a világbajnokság egyetlen veretlen csapatához látogatott. A vendéglátók a világranglista 49. helyén álltak a találkozó előtt, míg a vendégek az előkelő 19. pozíciót foglalták el.
A Wellingtonban lejátszott barátságos mérkőzésen az első félidő derekára már sikerült is beállítani a végeredményt (0-2). Először Nelson Valdez talált be, a 22. percben büntetőből talált be, majd pedig Osvaldo Martinez duplázta meg az előnyt a 27. percben.
A mérkőzésre kilátogató 16 ezer szurkoló elégedett lehetett a csapatuk játékával, amely két meghatározó játékosát is nélkülözte sérülés miatt. A paraguayi csapat a biztos vezetés tudatában is több támadást vezetett, főleg Valdez révén. De Enrique Vera, Dario Veron és Martinez is igen aktívnak és veszélyesnek bizonyult a beszámolók szerint.
A csapat összeállítása:
Villar – Bonet, Da Silva, Verón, Morel Rodríguez – Riveros, Osmar Molinas, Vera – Benítez, Haedo Valdez, Martínez
Cserék: Nestor Camacho, Iván Benítez, Arsenio Pérez, Marcos Riveros, V. J. Cáceres

2 komment

Címkék: ausztrália új zéland barátságos valdez

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr482369323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2010.10.15. 08:30:25

köszi D! jövök egy sörrel:-DDD

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.10.15. 20:34:58

Valdez nagy formában van. Kár hogy még több mint fél év van a Copáig...:(
süti beállítások módosítása