Paraguay nemzeti válogatottja ma Elefántcsontparttal csapott össze egy barátságos felkészülési meccsen.  Martino mester visszatért a megszokott 4-4-2-es felálláshoz, az írek ellen kipróbált - és kevésbé sikeres - 4-3-3 után. A két csatár közül az egyik előretoltabban, míg a másik a középpályás sor elől próbált meg mélységből indulva gólt szerezni. A kezdőcsapatba nevezett támadók közül a világbajnokságon alapesetben valószínűleg egyik sem lesz kezdő, sőt mi több, a szűk keretbeli tagságuk is kérdéses. Ők valószínűleg a kapitány döntését segítendően léptek pályára, mintegy utolsó esélyt kapva a bizonyításra.

A mester részéről érthető volt, hogy (amint azt korábban már megemlítettem) az esélyesebb alakulat ellen kevésbé mert kísérletezni, már ami a taktikai elemeket illeti. A jól bevált alapfelállás mellett szólt, hogy ebben a hadrendben szerette volna kipróbálni csapatát a keretszűkítés előtt, kipróbálva a még kérdőjeles játékosokat. A magyarországi szurkolók az interneten a justin.tv-n követhették a mérkőzést élőben.

Nem a legjobb játékosokból állt a mérkőzés elején pályára kifutó játékosok névsora, ami a fentebb leírtakból, valamit néhány játékos kisebb sérüléséből adódott. Úgy néz ki, semmi komoly dologról nincs szó, de fő az óvatosság!

A keményen és véleményem szerint undorító mezben játszó afrikaiak néha a durvaság határát súrolva játszották végig a meccset. A paraguayi védelem néha a szívbajt hozta a szurkolókra, de az ellenfél a befejezéseknél mindannyiszor pontatlannak bizonyult az első félidőben.

A második félidőre a dél-amerikai csapat mintha kicsit szétszórtabban érkezett volna meg a gyepre, aminek következtében először az Drogba az 54. percben vette be Villar kapuját (1-0), majd a 74. minutumban Bamba duplázta meg az gólok számát (2-0). (Lehet, hogy a szünetben előadott afrikai zenés, táncos előadás igazából valami sámánok által megalkotott varázslat eszköze volt?)

Erre azonban szinte azonnal válaszolt a csereként beálló Lucas Barrios. (Ha az előzőleg leírt sejtésem igaz, akkor a csapaton még az ellenfél mágiája sem fog – csak időlegesen.) A frissen honosított, Dortmundban játszó játékos így a második meccsén megszerezte második gólját is. Reméljük, ez a mutató a VB alatt is kitart!

A pirosfehérek ezután sem adtak lejjebb a lendületből, mindent megtettek az egyenlítés érdekében, aminek eredményeképpen Torres a 90. percben beállította a végeredményt (2-2). Az egyenlítés megérdemelt volt, hiszen a mérkőzés hajrájában több támadást vezetett a dél-amerikai kiscsapat.

A mérkőzés olyan szempontból hasznos volt, hogy a játékosok bebizonyították szurkolóiknak és legfőképpen önmaguknak, hogy kétgólos hátrányból is képesek felállni, ami egy világesemény előtt mindenképpen hatalmas lélektani pluszt jelent.

Valamint remélhetőleg a kapitány a látottak alapján megállapíthatta, hogy mely játékosok illenek bele taktikai elképzeléseibe, valamint ki milyen formában játszik. Az ilyen irányú konzekvenciák levonására szüksége is lesz, hiszen közeleg a végleges keret kihirdetésének időpontja.

A világranglistán előrébb elhelyezkedő Elefántcsontpart ellen a döntetlen bíztató eredménynek számít, főleg hogy 0-2 után sikerült elérni az X-et. További pozitívumot jelent a játék képének javulása az előző felkészülési mérkőzésekhez képest.

Amire viszont mindenféleképpen figyelni kell a következő találkozókon: a rögzített szituációk. Mind a két kapott gólt szabadrúgás előzte meg. Az elsőnél ugyan Drogba kapura tartó bődületes szabadrúgásába az egyik védő szerencsétlenül ért bele, így a kapusnak esélye sem volt védeni – a labda a vetődő Villar helyére érkezett. A második gól viszont egyértelműen a védők felelőssége: a beívelt szabadrúgásra több afrikai játékos is szabadon érkezhetett. Az ilyen hibák most még megbocsájthatóak, de hamarosan nagy árat kell fizetni értük. Ezzel viszont a játékosok is tisztában vannak, és még idő is van kijavítani az ilyen hibákat.

Kezdőcsapat: Justo Villar

J. Cesar Caceres, P. Barrios Da Silva, A. Torres, D. A. Maldonado Veron

Osvaldo Martinez, Eduardo Ledesma, Victor Caceres, Nestor Ortigoza

M. Estigarribia, J. Daniel Achucarro

Cserék: Sergio Aquino, R. Santa Cruz, Lucas Barrios, C. Miguel Riveros, Carlos Bonet

 
A mérkőzés góljai:

1 komment

Címkék: foci futball felkészülés elefántcsontpart paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr382043163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.05.30. 20:55:31

jesszus, ez a mez tényleg nagyon ronda

viszont a csapat összeállítását nézve ez a kapuson kívül erősen a B csapat volt (elsősorban a védelem), szóval nem kell félni ennél jobbak leszünk:)

de ugye h megmondtam, ez a Barrios gyerek lesz a házi gólkirály
süti beállítások módosítása