Elsősorban, de nem kizárólagosan a válogatottnál is számításba vett játékosokkal kapcsolatos átigazolási híreket szeretném bemutatni. A cikk készítésénél a honi bajnokságon kívül vitézkedő játékosokat vettem figyelembe, valamint azokat, akik éppen most kerültek el a paraguayi bajnokságból. Szerencsére ez utóbbi kategóriába is beleesnek páran, főleg fiatal, még bárhová eljutható labdarúgók.

A legnagyobb hírértékkel egy olyan esemény bír, ami valójában nem is átigazolás. A Manchester City ugyanis nevezte a 25 fős keretébe Santa Cruzt, vagyis a dél-amerikai sztár megkapta a lehetőséget arra, hogy bizonyítsa, van helye a világ (egyik) legerősebb keretével bíró csapatában is.

Dortmundban Barrios egymagára maradt (bár ez annyira nem viselte meg, mivel a Stuttgart ellen már be is talált). Nelson Haedo Valdez ugyanis a spanyol bajnokság egyik újoncához, a Hérculeshez igazolt, ahol Trezeguet-vel alkothatnak halálos párost – ha csak Portillo, vagy esetleg a csapat egyik ikonja, Tote ki nem szorítja egyiküket a kezdőcsapatból.

Örömteli dolog, hogy egyre több paraguayi játékos szerződik Európába. Ez mindenféleképpen hasznára válik a válogatottnak. Tovább erősíti ezt az a tény, hogy fiatalok teszik át székhelyüket az öreg kontinensre, így velük hosszabb távon is lehet számolni a nemzeti tizenegynél.
A fiatal, mindössze 21 éves Ceslo Ortiz idéntől az AZ Alkmaar középpályáját erősíti, ráadásul nem mellékszereplőként teszi ezt. Egy viszonylag erős bajnokság egyik kiemelkedő csapatához szerződve további kiugrási lehetőségek várnak rá. Ortiznak mindössze a második klubja a holland alakulat. A válogatottban még nem kapott pályára lépési lehetőséget, de szerintem ez már csak idő kérdése.

Jonathan Santana a Kayserispor együttesénél folytatja pályafutását. A török bajnokságba rengeteg klasszis szerződött idén is, amivel tovább erősödött a helyi pontvadászat. Ami lényeges, Santanara sem tartalékként számítanak; ezt már egy góllal meg is hálálta idén.
A válogatott szempontjából rendkívül lényeges, hogy a csapat játékosai hétről-hétre játszhatnak-e a klubcsapataikban, vagy csak a padot/lelátót melegítik. Ennek a jelentőségét mi, magyarok nagyon is tudjuk szerintem…

A Wigan Athletic Antolín Alcarazzal erősített meg védelmét, ahol a játékos már 3 mérkőzésen pályára is lépett.
Az angol futball egy újabb paraguayi gyöngyszemet, Cristian Riverost tudhat magáénak. A 27 éves , 2 világbajnokságot is megjárt középpályás a Sunderland együttesében így már kettőre emelte a guaraní játékosok számát, mivel Paulo da Silva már második idényét kezdi a csapatnál.
A Deportivo La Coruna a tapasztalt, 32 éves balhátvédet, Claudio Morel Rodríguez szerződtetésével vitt rutin a csapatába. A spanyol bajnokság nyitómérkőzésén már pályára is lépett új csapatában.

A francia labdarúgó-bajnokság jelenlegi listavezetője, a Toulouse egy évre kölcsönvette Federico Santandert a paraguayi Guaranítól. Itt jegyezném meg, hogy a nyár „slágere” a játékosok kölcsönvétele volt, amihez azonban a legtöbb esetben opciós jogot csatoltak. Santander, az utánpótlás-válogatott paraguayi támadó mindössze 19 esztendős, és nem kisebb feladat vár rá, mint legalább részben pótolni az eligazolt francia gólkirályt, André-Pierre Gignacot.

Az argentin bajnokság jelentős felvevőpiac a dél-amerikai tehetségek számára így a 23 éves védő, Adalberto Román is szemet szúrt a River Plate játékosmegfigyelőinek. Igaz, hogy nem Európába, de a honi bajnokságnál erősebbbe igazolva előrelépésnek tekinthető az argentin idegenlégióskodás.
Ezt szem előtt tartva szintén pozitívum Marcelo Estigarribia (22 éves balszélső) Newell’s Old Boys-hoz igazolása is.
A dél-amerikai vonalat erősítendő, Aldo Bobadilla a brazil Corinthiashoz szerződött. A rutinos, 34 éves kapus azonban valószínűleg csak idegenlégióskodásának befejező állomásaként ment oda, egy stabil tartalékkapusnak – mielőtt esetleg otthon is levezetne.
Néstor Ayala a kolumbiai Deportivo Quito gárdáját erősíti idéntől. A 27 éves csatár Argentínából szerződött el.

Én személy szerint nem tudom hova tenni José María Ortigoza Ulsan Hyundei-hoz szerződését. A dél-korei csapat szerencsére nem az utolsó állomása a még csak 23 éves csatárnak, hisz csak kölcsönbe került Ásziába. Ami jó hír vele kapcsolatban, hogy 15 meccsen már 8 gólnál tart, így kiemelkedő játékával hátha szemet szúr valamelyik magasabban jegyzett bajnokságban szereplő gárdának.

Jöhetnek a vélemények, hogy ki mit gondol az átigazolásokról, ki mire viheti az új klubjában?
 

7 komment

Címkék: futball paraguay igazolások santa cruz

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr652270884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D king 2010.09.08. 22:22:30

@1kutya: Ja, láttam :D De a ruhával jobb nő. (Bár én jobbhoz vagyok szokva, szerencsére :) )
És a futballhírekhez:
Japán visszavágott nekünk, 1-0-ra nyertek a japók az otthonukban.
Kínával meg 1-1-et játszottak a srácok.
Lesz majd jobb is!

webmestar 2010.09.09. 01:08:09

erős a feltétezésem, hogy mrs. riquelme átesett valamiféle mellnagyobbító műtéten. Amúgy 3d-ben nem jó szemüveg nélkül, mert kb úgy szemlélem, mint ha részeg lennék - kissé elmosódik a kép.

1kutya 2010.09.10. 18:18:37

@webmestar: átesett, de már korábban! nem vetted észre?

a_layne 2010.09.14. 18:08:32

Először is grat a bejegyzéshez, szépen összeszedted ki hol van most:) Másodszor pár szót Santa Cruzról: én kis híján egész augusztusban abban reménykedtem, hogy elmegy a Citytől. Roberto Mancini egy percig sem tiszteli Rocky-t, meg szerintem az arab tulajdonosok sem. Náluk egy a lényeg, a jelenlegi sztárocskákat felvásárolni, a pénz ott teljességgel lényegtelen. Egyértelmű, hogy RSC maximum akkor jut játéklehetőséghez a PL-ben, ha netán ketten-hárman kidőlnének pár hétre - erre azonban szinte 0% esélyt látok. Mancini megmondta, hogy nem számít rá, az EL-be sem nevezték már be. Kispadon ülni fél évig viszont a lehető legrosszabb, akármilyen csapatról is van szó.Főleg az ő esetében, mert most pont egészséges, nincs sérülése, és már azért már ő is 29 éves...Nagyon reménykedtem benne, hogy a Fulham-Lazio-Valencia-Lyon pletykákból valamelyik (bármelyik) bejön, de sajnos nem így lett: januárig várnunk kell, akkor viszont lépnie kell, különben attól félek, hogy a válogatottból is kiszorulhat...
Harmadszor: nagyon örülök, hogy évről-évre egyre több a paraguayi játékos Európában, és úgy tűnik, egyre nagyobb sikerül van, legyen az Riveros, Paulo da Silva, Barrios, Valdez..apropó Valdez. Létezik jobb bemutatkozás a Primera Divisónban annál, hogy Camp Nouban két góllal földbe döngöli a Barcelonát az újonc Herculés színeiben? Nem hinném. Óriási siker ez a paraguayi futballnak! Csak így tovább neki és minden paraguayinak is!

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.09.16. 22:28:26

@2002: nevetséges lista, ahol szlovákia ugyanannyit lép előre, amennyit Magyarország...
süti beállítások módosítása