Ellenfélmustra

2010.05.27. 02:34 D king

Nézzük csak, hogy kik ellen kell kivívni a továbbjutást az acélosnak nehezen nevezhető kvartettből.

 

A csapat első meccsére június 14.-én kerül sor a csoport favoritjai, az olaszok ellen. Általában az szokott előnyös lenni, hogy ha egy csapat a legkönnyebb ellenféllel kezd, majd csak a végén kerül szembe a legacélosabb tizeneggyel. Ámbár esetünkben ez talán jobb is így, mert az olaszok ritkán pörögnek fel az első meccseikre. Emlékezhetünk, hogy a ’98-as VB-n is leikszeltek a szintén dél-amerikai Chilével az első megmérettetésükön.

Attól meg nem kell tartani, hogy hatalmas formában érkeznek meg az olasz játékosok Dél-Afrikába. A Serie A talán sosem volt ilyen gyenge – az Inter BL győzelmének dacára is merem ezt állítani -, vagyis gyengébb iramú meccseken pallérozódtak idén az Azurri tagjai. A kvázi olaszmentes Intert leszámítva minden itáliai csapat leszerepelt idén a nemzetközi porondon, ami egy nemzetközi megmérettetés előtt nem túl jó előjel. Mint ahogy az sem az, hogy - bár sokat puffogtatott közhellyé vált (de pont ezért igazságtartalma elvitathatatlan) - a 4 év alatt pont annyit öregedtek a meghatározó játékosok, hogy erejük és tudásuk teljében lévő gladiátorokból pályafutásuk zenitjén lévő sztárocskákká „értek”.

Ennek következtében sorra kerülnek ki a németországi hősök a keretből. Grosso után most éppen hála Istennek Camoranesi lett a keretszűkítés áldozata, míg Del Piero és a fejelésen kívül nem sok mindenhez értő Toni már a bő keretnél sem lettek számításba véve.

Az egyre siralmasabb játékot produkáló, Afrikába klubnélküliként érkező Cannavaro vezette néhány veterán mellé így maradtak a fiatalok, akik egyelőre még nem sok mindent tettek le az asztalra. Nekik főleg az első mérkőzés jelenthet nagy terhet, amit egy harciasan játszó Paraguaynak ki kell tudnia használni!

 



Június 20. A dátum, amikor egy meccs erejéig minden jóérzésű magyar hazafi nagyobb Paraguay szurkolóvá fog válni, mint bármelyik asuncióni lakos. Bizony, ezen a meccsen kell megmutatni, hogy a Vb-t országok, nemzetek részére találták ki. Ja, hogy Szlovákia nem az?

Ezen a meccsen úgy kell szurkolni paraguayi barátainknak, mintha mi játszanánk a szomszédok ellen! Így is hatalmas szégyen, hogy magyar földön lévő pályákon kiharcolt győzelmek után a szlovákok válogatottja lehet kint egy világbajnokságon -, mi meg nem -, de abba a blamába már bele sem merek gondolni, hogy ha ezt egy továbbjutással koronáznák meg.

Objektíven nézve is nyerhető meccs, hisz milyen tapasztalatokkal rendelkeznek Fico fiai? EB-n, VB-n még sosem szerepeltek, ellenben Dél-Amerika gyermekei rendszeres résztvevői a Copa Américának, valamint a világbajnokságnak is. Ez a rutin könnyen döntőnek bizonyulhat kiélezett helyzetekben.

Játékosállományukról sokat elmond, hogy a legnagyobb sztárjuk az a hülyegyerekképű Hamsik, aki leginkább a felzselézett hajával véteti magát észre a pályákon – az érdekes fogsorán kívül.

Rajta kívül Skrtel jelenthetne esetleg problémát, de amennyiben sikeresen átmenti liverpooli formáját, akkor a fürge támadóalakzat már a gólöröm koreográfiáját csiszolgatja, mire a szlovák óriás sikeresen megfordul saját tengelye körül.

Rajtuk kívül (vagy pontosabban: velük együtt) csupa B és C kategóriás labdarúgó alkotja a keretet. 


 

Június 24. lehet az a nap, amelyiken biztossá válik a továbbjutás a csoportból – amennyiben ez még nem történt volna meg.

Totónyelven szólva ez országos 1-es, de pontosítanék ezen: világra szóló 1-es.

Amennyiben a fehérpiros együttes esetlegesen csak néhánygólos győzelmet aratna, akkor a szolidaritásukból kaphatunk ízelítőt. Minek porrá alázni egy ilyen kis csapatot, mint amilyen Új-Zéland is? Sokat nem várhatunk tőlük. A pontszerzés is kizárt – bár június 15-én ezért fogok szorítani Szlovákia ellen.

A legtöbb, ami várható lenne tőlük, az egy hajtós, a közönség rokonszenvét elnyerő „játék”. Ugyanakkor a futballt legkevésbé sem játszani szokta ez az együttes, így kérdéses, hogy egyáltalán ezt a szépségtapasznak nevezhető jutalmat elnyerik-e.

Ellenük számításba kell venni, hogy nem szabad fizikai téren felvenni velük a küzdelmet, mert abban jobbak – de semmi másban nem. Futni ők is jól tudnak, csak lassabban, mint együttesünk fiai. A védelmük igaz, hogy magas, de mozgásuk körülményes, néhány csellel és keresztbemozgással, kipasszolással könnyen zavarba hozhatóak.

Attól nem tartok, hogy gólt szereznének -, az egyetlen góljukat Szlovákia ellen szerzik meg.



Szubjektivitásomat félretéve a 2. hely megszerzése a reális célkitűzés a csapat számára. Amennyiben ez így történne, akkor valószínűleg Hollandiával találná magát szemben a csapat, ami a végső akadályt jelentheti.

Ugyanakkor – a véleményem szerint teljesíthető - 7 pont megszerzésével a csoportelsőség is meglehet, és ekkor a Dánia, Kamerun, Japán hármasból kerülne ki a nyolcaddöntős ellenfél. Ez esetben a negyeddöntős részvétel kiharcolása joggal elvárható.

7 komment

Címkék: foci szlovákia olaszország futball világbajnokság új zéland dél afrika fifa ellenfelek paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr522034564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.05.27. 13:53:21

korrekt, én is így gondolom. Bár szerintem a 7 pont talán még reálisabb is, az első meccsen sok dolog el fog dőlni. Remélem azért a szlovákokat még Új Zéland is elveri.

2002 2010.05.27. 20:32:32

Hello. Szlovákiával Skrtelen kívül nincsen igazad.
Hamsikot venné a Chelsea, Real, Mu, de a nápoly edzője nem akarja eladni mert nagy aranybányát lát benne.
Továbba nem C meg B kategóriájú focisaik vannak, ott van még a 20 éves Stoch ki a Chelsea játékosa, kölcsönben van a holland bajnok Twenténél (fél év alatt állandó kezdő lett, 10 gólt lőtt), Weiss a Mcity játékosa kölcsönben van a boltonnál, és a kapus Mucha, aki kiharcolta szlovákiának a vb-t, legia varshaw-ban játszik, a 3. legjobb focista volt lengyelországban.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.05.27. 20:42:24

Azaz kb. hangyfasznyival jobbak nálunk, kb 10 meccsből 3x vernének meg 5 döntetlen és 2 magyar győzelem mellett. Nekünk is vannak ilyen kaliberű játékosaink, és szvsz a nemzetközi mezőnyhöz képest nem A kategória egyik sem. Paraguay simán veri :) Vamos albirroja

2002 2010.05.27. 21:22:02

Hát hangyafasznyival nem gondolom, mert pld amíg Gera van Fullhamban, addig szlovák reménységeket nevelnek a chelsea és a man city pályáin, a meccs én szerintem x lesz. de majd meglátjuk :D

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.05.27. 21:54:52

jó a 'Pool meg 3 magyart is nevel(t). na? ;)

D king 2010.05.27. 22:05:44

@2002: Jó, azt Te is láthatod, hogy nem kis szubjektivitás van ebben a cikkben.
Te meg inkább tényeket írtál (amikkel én is tisztában vagyok).
Szerintem elfogultság nélkül nincs is értelme egy szurkolói blognak.
A szlovák játékosokat meg akkor is osztanám, ha sorra nyernék az aranylabdákat...
Ja, és ha már Stoch: én a nevével először a FootballManager2007-ben találkoztam, a Chelsea ificsapatában. :D

üvöltő dervis 2010.05.28. 19:24:15

@D king: 21 év alatt a srác jól megedződhetett :)
süti beállítások módosítása