A goal.com nevű internetes újság jelentetett meg a minap egy riportot a dél-amerikai csapat egyik szurkolójával. A cikk szerint a guaranik nagyon elégedettek azzal, hogy a közvélemény nem számol velük (bár ahogy az oddsokat láttuk, a továbbjutás azért valószínűbb, mint a kiesés), így aztán könnyen meglepetést okozhatnak, ráadásul a nyomás is alig nehezedik rájuk (ezt amúgy Martino mester is megemlítette). A csapatot dublinba is elkísérő rajongók közül (állítólag "tisztességes" létszámmal jelentek meg, ami azért meglepő egy Dél-Afrikai túra előtt - ha csak nem a csapatrepülővel mentek ők is) Angel Denist szólaltatta meg a portál. Szerinte a csoportból való továbbjutás teljesíthető, főleg mivel a világbajnoki címvédővel kezdik a tornát. Angel barátunk Új-Zélandot "szerény képességűnek" titulálta, míg a szlovákokra a sötét ló képét aggatta. Angel! Nem kell félni tőlük sem, simán veritek őket! Mármint persze a pályán, nem támogatjuk mi itt az agressziót :).

A szurkoló azt is megemlítette, hogy nagyon hiányzik a csapatnak Cabanas, akit ugye (lesz róla külön poszt) januárban lőttek fejbe a veszélyes mexikói urak. A kiváló csatárnak (pl. Argentínának is vágott egyet) azonban csak a játékát hiányolhatjuk, sérüléséből ugyanis annyira felépült, hogy szövetség kiutaztatja Dél-Afrikába. Reméljük hamarosan a pályán is látjuk őt!

Derék Angel barátunk mindenesetre megjegyzi, hogy a csapat minden meccsen majd érte küzd és minden gólt a remek képességű játékosnak fognak ajánlani.
Persze Cabanast nehéz helyettesíteni, mindenesetre a Dortmundban remek idényt teljesítő Barrios egyelőre a válogatottban is jó formát mutat: első meccsén egyből betalált, ráadásul gólja egyértelműen az ő érdeme volt (4 védő közül vágta be a jobb alsóba). Remélhetőleg hasonló mozdulatokat látunk Új-Zéland, Szlovákia vagy éppen Olaszország ellen is, habár Paraguay egybehangzó véleménye, hogy a most már hőssé vált Cabanast senki sem pótolhatja. Maximum megközelítheti. Talán 4-5 gól után a cipőjét viheti majd Barrios is :).

 A jobb alsó sarokban látható Angel Denis - Írországban

1 komment

Címkék: foci futball világbajnokság dél afrika szurkolók cabanas paraguay vb2010 barrios

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr532040664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D king 2010.05.29. 17:51:47

A magyarországi szurkolóik is nagyon magabiztosak. :)
süti beállítások módosítása