A világhírű paraguayi védekezésnek fontos szereplője a mindenkori kapus is. Ugyan már nem Chilavert áll a kapuban, de azért az utódai sem hoznak szégyent az emlékére.

Ezen a poszton Justo Villar helye megkérdőjelezhetetlen, a selejtezők során is ő töltötte a legtöbb időt a pályán, a lehetséges 18 meccsből 17-en pályára lépett – és végig is védte azokat.

A maradék egy találkozón Aldo Bobadilla kapott bizalmat. Ez a kvalifikációs kör 6. mérkőzése volt, amelyen Bolívia ellen idegenben kikapott a csapat 4-2 arányban, amivel 1 döntetlen és 5 győzelem után megszakadt a remek sorozat. Az eddigi három felkészülési meccsen a keret összes kapusa lehetőséget kapott, tehát a lehetőség adott volt mindenki számára, hogy megmutassa: nem érdemtelenül repülhetnek ki Dél-Afrikába. Ezen felül fontos volt azért is, mert meg kellett bizonyosodni, melyik tartalékkapus alkalmasabb a második számú hálóőr szerepére. Sajnos a felkészülési meccsek erre nem adtak választ, mert Bobadilla ugyan két gólt is kapott, míg Barreto kapott gól nélkül úszta meg a meccset, két különböző ellenfél ellen kellett bizonyítaniuk. Amíg Írország sokkal agilisabban játszott, több, veszélyes támadást is vezetve, addig a koreaiak szinte helyzetig sem jutottak. Én mindenesetre nagyon bízom abban, hogy az első számú kapusunkat nem éri semmi baj, mert meglátásom szerint jókora a különbség közte, és a többiek között.

 

Justo Villar (Valladolid)

A spanyol élvonalban szereplő 32 éves kapus a legutóbbi tornán csak hét percet védett, mert az első, angolok elleni találkozó elején sérülés miatt a játék legelején le kellett őt cserélni. Ha nem szól közbe semmi váratlan esemény, kirobbanthatatlan lesz a kapuból. Posztján egyedüli a csapatból, aki Európában keresi kenyerét, ráadásul az igen csak erős Primera Divisionban. Így a csoportellenfeleknél jóval erősebb ellenfelek ellen edződhetett – ez majd jól jöhet, ha majd a negyeddöntő során Villa próbálja megvillantani tudását Villarral szemben. Klubjában idén 37 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és egy jó szezont tudhat a háta mögött. Nemzeti színekben a mai napig 72 mérkőzésen állhatott a kapuba.

Aldo Bobadilla (Independiente Medellin)

Hármójuk közül neki van a legnagyobb VB rutinja: a 2006-s tornán mind a három csoporttalálkozón pályára lépett – az elsőn csereként, a másik kettőt azonban végigjátszotta. Ezeket a meccseket csupán egyetlen egy kapott góllal megúszta a csapat, ami kellőképpen bizonyítja Bobadilla képességeit is. Most is Villar helyettesként számol vele a kapitány, de reméljük ezúttal maximum az utolsó, lealibizhető csoporttalálkozón kaphat szerepet. Kolumbiában légióskodik, a nemzeti csapatban összesen 19-szer lépett pályára a 34 éves rutinos hálóőr.

Diego Barreto (Cerro Porteno)

A poszton az egyedüli, aki hazája bajnokságát erősíti. Amennyiben nem sújták hatalmas csapások a válogatottat (sérülés/eltiltás), akkor Afrikában nem fogja növelni nemzeti csapatbeli szerepléseinek a számát (ez jelenleg 3).

1 komment

Címkék: foci futball világbajnokság keret selejtező kapus vb2010 villar bobadilla barreto

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr922049223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FaberK_ 2010.06.02. 13:32:14

Csatlakozz a paraguayi csapathoz az index fórum Foci VB 2010 Góltotó topikjában ( forum.index.hu/Article/showArticle?t=9110465 )!
Az alap tippjáték mellett a kialakult csapatokkal lejátszuk a magunk foci VB-jét. Részletek a topikban!
süti beállítások módosítása