A hétfői meccs után egy picit pihentünk, és persze örültünk a döntetlennek és a mutatott játéknak. Leginkább boldogsággal a kommentek száma töltött el minket, örülünk, hogy ennyien követitek Paraguay VB szereplését, és meg is osztjátok velünk a véleményeteket. Mi is írunk hülyeséget, meg néha elfogultak vagyunk, tehát nyugodtan ragadjátok meg a billentyűzetet és kommenteljetek!

Túl vagyunk a csoport első körének összes mérkőzésén, így talán nagyjából tudjuk már, hogy mire számíthatunk. A jóslatok eddig bejöttek: x-re számítottunk mind a két meccsen (igaz, a másik "rangadón" 0-0-t tippeltem). A következő két forduló forgatókönyve a következő: nyerünk mind a két meccsen, és összesítésben eggyel többet rúgunk mint az olaszok. A feladat tehát adott.

A teljesítés talán nem ilyen egyszerű. Látva ugyanis a négy csapat játékát, egy dolog szemet szúrt: mindegyik csapatnak vannak elöl gondjai. Persze ne feledjük, hogy amíg a szlovákok Új-Zéland védelmét nem tudták feltörni, addig nekünk a címvédő olaszoknak kellett volna több gólt gurítanunk. A csatársorunk lenyűgöző (még ha picit túl is sztárolom őket), de a középpályáról nem nagyon kaptak ladbát: Martino valószínűleg ki fog találni erre valami jó megoldást. Bizakodhatunk annak tükrében is, hogy Új-Zéland kapusa hajmeresztő hibákat vét néha (tudom, Villar is kapott egy potyát) és védelem a fogd és rugd alapelvét követve nagyon sok labdát eladott. A széleken megjátszva ezeket szerintem nagy esélyünk van több gólt is rúgni nekik. A szlovákok ellen pedig nincs mese, támadni kell! Remélhetőleg nem akarják végigbekkelni a mérkőzést, így a kontrákból könnyen veszélyt teremthetünk - mint a görögök elleni felkészülési meccsen. A két csapat a meccseiket nézve nagyjából egy súlycsoportban van...

A tegnapi találkozót végignézve (igen, sikerült!) nem tudtam eldönteni, hogy ez most nekünk jó, vagy nem. A két csapat ugyanis ritka gyenge mérkőzést hozott össze, bár a szlovákokban több volt, de a góljuk után semmit, de tényleg semmit nem csináltak, az új-zélandiak pedig NEM TUDTAK. Azonban a védekezés és a játék megölése szempontjából roppant kellemetlen ellenfelek lesznek.

A győzelmeket én azért nem látom veszélyben, persze ezen a VB-n minden megtörténhet, egy-egy hibán elúszhat a meccs, hiszen nagyjából 1-1 gól esik minden találkozón. A nagy brazil válogatott is csak 2-1-re verte Észak-Koreát (ok, mi is 1-0-ra egy hónapja). Ennek ellenére - vagy épp emiatt - most rendkívül fontos lenne, ha legalább két, három góllal nyernénk, hiszen az olaszok is ugyanúgy szenvedni fognak az említett két masszív csapat ellen. Minden bizonnyal azonban 7-7 és 1-1 pont lesz a csapatok neve mellett, így a gólarány rendkívül sokat érhet. Tudom, nem mondok újat, de Martino mester és legénysége is tudja: el kéne kerülni a Hollandokat.

A csoportot elnézve ez nem olyan lehetetlen.
A lecke fel van adva! A játékosok Martino vezérletével lázasan készülnek...

4 komment

Címkék: foci szlovákia olaszország futball világbajnokság új zéland paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://laalbirroja.blog.hu/api/trackback/id/tr502085113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orvenyhivo 2010.06.16. 07:56:57

Úgy vagyok vele, mint az Urukkal: döntetlen a papíron legerősebb ellenféllel (ott a franciák, itt az olaszok), közben a másik meccs is döntetlen, mindenkinek 1 pontja van, ez tulajdonképp jó (még a gólszámok is stimmelnek). Paraguaynak még könnyebb is talán a dolga, elvileg legalábbis Szlovákia és Új-Zéland gyengébb, mint Mexikó és Dél-Afrika.

A lehetőség tényleg megvan, olasz papírforma és jó paraguayi játék esetén tényleg a gólkülönbség fog dönteni - de azért én 70/30-ra az olaszokat tippelném első helyen továbbjutóknak. Sajna.

És igen, a védelem rendben van (legalábbis hősiesen küzd), a középpálya is jól segíti védekezésben... de ha képtelenek feljuttatni a labdát a csatároknak, akkor nem lesz itt továbbjutás se.

Brukk 2010.06.16. 08:46:50

Az "olasz-csoport" idén is hű a történelmi hagyományokhoz. Szerintem ugyanis körbeverés lesz, ami a másodiknak nem jön jól.

Hihetetlen, lehet könnyű csoport, halálcsoport, mindig ez van. Ne legyen igazam, mert a körbeverés gyakorlatilag orosz rulett, ám abból eddig általában az olaszok jöttek ki jól.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.16. 11:53:33

nem hiszem, hogy pl. Új-Zéland képes lenne akárkit is megverni, a szlovákok okozhatnak meglepetést de jó lenne őket elpáholni.

1kutya 2010.06.16. 14:23:15

@pyrogate: odaát Cseszlovák Kém-ék is velünk akarják a zélandi fiaskót kijavítani.

be is írtam, hogy ne álmodjanak!

a sírás jönne rájuk:-DDD
süti beállítások módosítása